Ide

Søde selvportrætter

selvportrætter, maling, børn
Få børnene til at tegne sig selv med sort sprittusch og male med flydende akvarelmaling. Det bliver super fint.

Det skal du bruge

Ecoline - flydende akvarelmaling

Sort sprittusch

Akvarelpapir


Artiklen indeholder reklamelinks - klik på de røde ord og du bliver ført direkte ind til produkterne, du skal bruge til at lave idéen.

En procentdel af alt det, du køber gennem salgslinks (også andre produkter i webshoppen) går til Kreativ med Ungerne og udvikling af nye kreative idéer til jer - på forhånd tak for din støtte :-) 

Annonce: 

 

I en århusiansk børnehave har de lavet de sødeste selvportrætter. Det er pædagogen Kirstine Kirk, som står bag Facebooksiden "Skidt og Kanel", som har igangsat den kreative aktivitet i den børnehave, hun arbejder i.

Hun deler her hele processen bag projektet her. Du kan finde mange flere kreative projekter for børn - særligt børnehavebørn på Facebooksiden "Skidt og Kanel"

 

selvportrætter, maling, børn

Sådan gør du

  • Lav kvadrater ud af akvaralpapir - de kvadrater vi brugte er ca 13x13.
  • Tegn fire forskellige ansigter med sprittusch på kvadrater, så børnene har noget at lade sig inspirere af. Det er simple tegninger - runde hoveder med ører, næse, øjne, mund og hår. Men en har øjenbryn, en har øjenvipper, en har en stregmund, en anden en mund med læber. En har krøller, en har glat hår, en har langt hår, kort hår etc.
  • Start med at tegne en cirkel - altså ansigtes form og derfra ilføje div. ting.
  • Der er brugt sprittusch, så det ikke løber ud når der males.
  • De er malet med ecoline-farve (drøj og flydende vandfarve).
  • Til selve plakaten kopierede hvert selvportræt 50% ned i størrelse og klistrede dem på en sort baggrund og klistrede dem så på et stykke hvidt A3
  • Overskriften blev lavet ved at 3-4 børn skrev de forskellige bogstaver vi skulle bruge og så klistrede vi dem på.

selvportrætter, maling, børn

selvportrætter, maling, børn

Det har har været en ret voksenstyret opgave, så både efter de tegnede deres selvportrætter og efter de malede dem, har de fået mulighed for ‘fri leg’ - altså at tegne og male uden voksenindblanding

selvportrætter, maling, børn

Annonce: