Ide

Nissen Nabanok og spejlet fra Kimalka- 24 nissebreve til at printe ud

nissebreve nissen nabanok og spejlet fra Kimalka
Nissebreve gør december ekstra hyggelig. Her er 24 breve, du bare kan printe ud og give et hver dag op til jul. Brevene her er en fortsættelse i serien af nissebreve fra Nissen Nabanok.

Annonce: 

Brevene her er en fortsættelse i serien af nissebreve fra Nissen Nabanok. Nissen Nabanok og spejlet fra Kimalka er udgivet i 2023.

Vil du skabe julehygge i december for dit barn? Jeg har gjort det nemt for jer og igen skrevet en sød historie om Nissen Nabanok.

Nissen Nabanok og spejlet fra Kimalka

(udgivet i 2023)
Nabanok bor på Nordpolen og skriver breve til dit barn. Hans nevø, nissen Bobo, flytter ind hos jer. Nabanoks veninde Kamma har givet Nabanok et spejl fra øen Kimalka, hvor hun lige har været på ferie. Nabanok har det lidt underligt, når han spejler sig. Føler nogen kigger på ham. Spejlbilledet begynder at opføre sig mærkeligt. Samtidig får han besøg af en meget vred nabo, som påstår, at Nabanok har stjålet hans 327 pebernødder. Hjemme hos jer får Bobo i år en ny veninde, som er en græsnisse. Men hun taler ikke, og Bobo prøver at finde ud af, hvordan han kan få den søde græsnisse til at tale.

Historien er delt ind i 24 nissebreve, der hver fylder en side, så du blot skal printe 24 sider ud.

Der findes to versioner af nissebrevene - en version til et barn og en version til flere børn, hvis flere søskende skal have læst brevene højt.

Køb 24 nissebreve til et barn her (59 kr.)

Køb 24 nissebreve til flere børn her (59 kr.)

FØRSTE ÅR MED NISSEBREVE?
Hvis du ikke før har købt mine nissebreve, findes der en version til det også - køb version til dig der ikke har brugt nissebreve før her

Er du i tvivl om noget med nissebrevene, så skriv endelig til mig, Line Hvid, på post@kreativmedungerne.dk

Passer til flere aldersgrupper

Historien passer til børn i alderen 4-12 år. Da der er to tråde i historien, vil de mindre børn sikkert være vilde med historien om nissen Bobo, der er flyttet ind hos jer. Og de større børn vil nok blive opslugte af eventyret om Nissen Nabanok på Nordpolen.

Jeg har lavet en gratis læseprøve på de to første breve fra Nissen Nabanok. Så kan du få en fornemmelse af historien i brevene.

Hent gratis læseprøve på de to første breve af "Nissen Nabanok og spejlet fra Kimalka" her

Sådan bruger du nissebrevene

  • Der er 24 breve. Fra den 1.-24. december. 
  • Når du køber brevene får du to dokumenter - en pdf + et worddokument, du selv kan rette i (fx hvis du vil skrive barnets navn i på computeren)
  • Print brevene ud (pdf eller worddokument)
  • Skriv barnets navn efter “Kære” på hvert brev.
  • Læg brevene i hver sin konvolut og skriv dato på. “1. december” osv. Du kan også skrive jeres adresse på eller bare barnets navn. Du kan gøre adressen lidt nisseagtig og anderledes ved at beskrive jeres hjem i stedet for at skrive adressen korrekt. Fx: “Det røde og hvide hus for enden af kastanjetræerne”.
  • Læg et brev til barnet hver dag op til jul, så det ligner, at nissen har lagt brevet.

Der findes to versioner af nissebrevene - en version til et barn og en version til flere børn, hvis flere søskende skal have læst brevene højt.

Køb 24 nissebreve til et barn her (59 kr.)

Køb 24 nissebreve til flere børn her (59 kr.)

Når du har købt pdf'en med nissebreve er videredistribution ikke tilladt. Det er altså ikke tilladt at dele nissebrevene med andre.

Om historien

Nissen Bobo skal hvert år i december flytte ind hos et menneskebarn. Ellers er det ikke rigtig jul for ham. Og det er netop jer, at Bobo skal bo hos, for han kan huske, hvor hyggeligt det før har været et bo hos jer. Hans onkel Nissen Nabanok skriver breve til jer om både Bobo og sit eget liv på Nordpolen. I første brev fortæller fortæller Nabanok, at han ønsker en stille og rolig jul. Men sådan bliver det ikke, for i andet brev fortæller Nabanok, at han er blevet indkaldt til nisseprøve. Hvis han ikke består, mister han sin ret til nissemagi. Nabanok rejser med sin nisseven Kamma til den ekstremt julede by, Pebernøddebo med gadelygter af slikstokke og huse af peberkager. Her skal han igennem 7 prøver, som viser sig bl.a. at være flyvende Lucialys og opremsning af hele Julemandsrækken. Og Nabanok kommer på dybt vand, da han opdager bagsiden af den ellers så hyggelige Pebernøddebo.

God læsetræning

Har dit barn lært at læse, så er nissebrevene her en rigtig god måde for dit barn at få den daglige læsning holdt ved lige. Hvad har nissen Nabanok mon oplevet på sin rejse jorden rundt, hvor han leder efter sin hund Nunu, der er blevet væk? Og har nissen Bobo lavet ballade hjemme hos jer?

Skriv selv barnets navn ind på computeren

Når du køber køber nissebrevene får du to dokumenter, en pdf og et word-dokument. Hvis du gerne vil skrive barnets/børnenes navne ind efter “kære” på computeren, så kan du gøre det i word-dokumentet.

Ret nissens navn

Måske har I allerede en nisse, som kommer og besøger jer. Her kan du også bruge word-dokumentet til at ændre på nissens navn. Du kan fx bruge “søg og erstat”-funktionen i word og søge efter “Bobo” og erstatte med jeres nisses navn.

Sjove forslag til interaktion med nissen

Ellers er det bare at lægge et brev hver dag og så lade barnet finde det og læse det højt. Der vil nogle gange være nogle forslag til, hvad barnet kan ligge til nissen Bobo - fx tegne en tegning af en nisse. Eller lægge en lille nød eller noget til ham. Men det er ikke noget, der kræver nogen som helst forberedelse fra dig.

Hvis du har nogen spørgsmål så skriv endelig til mig, Line Hvid, på info@kreativmedungerne.dk

Men det er altså super simpelt at bruge nissebrevene. Og jeg håber, det kan skabe sjov og julehygge for jer i december.

Køb 24 nissebreve til et barn her (59 kr.)

Køb 24 nissebreve til flere børn her (59 kr.)

Nissen Nabanok på Stjernevandring
(udgivet i 2020) Hvis du ikke har brugt mine nissebreve før, skal du starte med Nissen Nabanok på Stjernevandring - køb dem her for 59 kr. (pdf til at printe ud)

Nissen Nabanok og det forunderlige atlas
(udgivet i 2021) Hvis du havde Nissen Nabanok på Stjernevandring sidste år, skal du i år bruge Nissen Nabanok og det forunderlige atlas - køb brevene her for 59 kr. (pdf til at printe ud)

Nissen Nabanok og de 7 prøver
(udgivet i 2022) Hvis du havde Nissen Nabanok og det forunderlige atlas sidste år, skal du i år bruge Nissen Nabanok og de 7 prøver - køb brevene her for 59 kr. (pdf til at printe ud)

Nissen Nabanok og spejlet fra Kimalka
(udgivet i 2023) Hvis du havde Nissen Nabanok og de 7 prøver sidste år, skal du i år bruge Nissen Nabanok og Spejlet fra Kimalka - køb brevene her for 59 kr. (pdf til at printe ud)

Bestil kuverter, poser og kalendertal til nissebrevene

Gør det nemt for dig selv og bestil kuverter eller poser og kalendertal. Så kan du nemt komme et brev i hver kuvert/pose og sætte et tal på. Så er det klar til bare at lægge til dit barn. 

Find stort udvalg af poser og kalendertal hos Kalendergaver.dk (reklamelink)

På Kalendergaver.dk kan du finde de poser, klistermærker og gavemærker, jeg har brugt til mine breve i år.

 

Køb fine kuverter til nissebrevene her (reklamelink)

PDF icon nissen_nabanok_og_spejlet_fra_kimalka_-_laeseproeve.pdf

Annonce: