Ide

4 måder du kan lære børn at sy

sådan lærer du børn at sy
Her får du 4 måder at lære børn at sy.

Annonce: 

Jeg synes, det er vigtigt, at børn bliver introduceret til at sy. Det giver dem en måde at sætte ting sammen, som ikke involverer lim.

Og der er mange måder at præsentere dem for nål og garn og så komme i gang med at sy.

Du kan så småt gå i gang med at lære dit barn at sy fra det er 4 år :-)

sådan lærer du børn at sy

Her får du 4 forskellige måder at introducere børn for syning:

Først lidt tips til nål og garn:
- Nogle gange er det godt med en nål med spids og andre gange en nål uden spids. Det kommer an på, om man skal stikke i huller, der allerede er lavet eller om man skal stikke igennem stof. Brug en stor nål.

Køb nål med spids (reklamelink)

Køb nål uden spids (reklamelink)

- Jeg bruger som regel almindeligt bomuldsgarn, når jeg syr med børn. Lav gerne dobbelttråd, så garnet ikke kan glide ud af nåleøjet.

- Jeg er fuldstændig ligeglad med om stingene er lige. Et vigtigt tip, man kan give børn er dog ikke at sy for tæt på kanten, hvis man fx syr en bamse i filt. Og at huske at stikke igennem begge lag.

sy i pap karton børn

1. Sy på karton

Tegn et motiv på et stykke karton. Prik huller. Giv nu barnet nål og garn. Du kan se min datter sy på karton her. Godt nok mange år siden.

sy på gulvklud

2. Sy på gulvklud

At sy på gulvklude er ren nostalgi. De fleste forældre i dag har lavet den, da de selv gik i børnehave, så der er bare noget ekstra sødt ved den. Se hvordan du syr på gulvklud her

Køb gulvklud til at sy på her (reklamelink)

kit til at lære børn at sy

3. Sy en bamse i filt

Jeg har syet mange filtbamser med mine børn. Først tegner de en bamse på filten. Den skal ikke have for tynde arme og ben, for der skal kunne fyldes vat i. Så klipper vi to lag ud af bamsen. Og så syr de næsten hele vejen rundt. Der skal lige være et hul, hvor i putter bamsevat i, som i syr til, efter vattet er kommet i. Så simpelt er det :-) Børn elsker bare en bamse, de selv har syet. Du kan også se her, hvordan du kan designe din egen bamse her

Køb filt her (reklamelink)

Køb et med alt til at sy filtbamser her (reklamelink)

sådan lærer du børn at sy, kit til drømmefanger

4. Sy en drømmefanger

Man kan lave en nem drømmefanger ud af en paptallerken. Her oplever børnene at trække garn mellem huller. Du kan se, hvordan du laver en drømmefanger af paptallerken her

Køb produkter til at lave en drømmefanger her (reklamelink)

Rigtig god fornøjelse med at sy med børnene!

PDF icon 2024_-_workshop-katalog_-_kreativ_med_ungerne.pdf

Annonce: