Blogindlæg

Besøg Stevns Klint Experience og lær om dinosaurenes udryddelse

stevns klint experience
Hvorfor blev dinosaurerne udryddet? Det fik vi en helt masse viden om, da vi besøgte det nye oplevelsescenter Stevns Klint Experience. Oplevelsescentret fortæller nemlig historien om asteroiden, der ramte jorden for 66 millioner siden og udryddede halvdelen af alt liv på jorden.

annonce: 

Foto: Mikkel Bækgaard

Det var en virkelig smuk oplevelse, da vi for nylig besøgte Stevns Klint Experience - et helt nyt oplevelsescenter, der er bygget ind i selve klinten. Hele familien på fire (mig selv, min mand Mikkel, Agnes på 11 år og Albert på 8 år)  var nemlig så heldige at blive inviteret af SydkystDanmark på en tur for bl.a. at opleve den spændende historie, som området ved Stevns Klint bærer på.

Læs mere om Stevns Klint Experience her

stevns klint experience

I oplevelsescentret Stevns Klint Experience bliver man ført igennem hele historien bag det asteroide-nedslag for 66 millioner år siden udryddede halvdelen af livet på jorden. Jeg tænkte nok, at det ville være noget for mine videbegærlige børn. De spørger tit ind til, hvad det var, der udryddede dinosaurne. Så jeg synes, det er fedt, at der bliver sat fokus på netop det på Stevns Klint Experience.

Centret er bygget op på den måde, at man først kommer ind og ser en film, hvor man oplever tiden omkring asteoride-nedslaget, selve nedslaget, og hvordan nyt liv blomstrer op bagefter. Det er en virkelig smuk film, som bliver projekteret op på et stykke klint, som er taget ind fra naturen udenfor. Jeg var faktisk lige ved at knibe en tåre, da jeg så den omkring fem minutter lange film. Den forklarer rigtig godt, hvad der skete.

stevns klint experience

Efter at have set filmen var vi klar til at begive os ud i udstillingen. Den er ikke specielt stor, men der sker virkelig mange spændende ting for børn. Albert var meget draget af et skelet i loftet, som er en rekonstruktion af et rigtigt skelet, man har fundet af en mossasaurus, der er en fortidsøgle. 

stevns klint experience

Udstillingen er lavet på en måde, der vækker børns nysgerrighed. Ting man kan kravle ind i, puslespil der skal lægges og en quiz, der skal løses. Hele udstillingen igennem følger man pattedyret Lucky, som overlevede asteroide-nedslaget. Man ved egentlig ikke præcis, hvordan dette dyr så ud. Men man har lavet et gæt, og det er skønt for børn at have et konkret, ret nuttet, dyr at følge. Man kan også se Luckys små unger i en hule.

stevns klint experience

Efter at have oplevet hele udstillingen gik vi udenfor på skattejagt, hvor vi skulle finde poster med alle Luckys unger. Turen førte os ned til Boesdal Kalkbrud med den fascinerende pyramideformede bygning, som man har brugt til at opbevare kalk i. Albert havde spottet bygningen lige da vi kom, og var spændt på at komme ind i den. Og det var en overvældende oplevelse, for der var højt til loftet, når man kom ind i bygningen. Man følte næsten, man var inde på et stort rumskib.

Vi gik videre ned til vandet, hvor vi gik på jagt efter fossiler. Agnes fandt også et par spændende eksemplarer med tegn fra fortidens væsner, som vi senere fik forklaring på, da vi gik tilbage for at sige farvel på udstillingscentret. Der er smukt ved vandet, hvor man kan se klinten og de forskellige lag.

stevns klint experience

Skattejagten bragte os til sidst op til de to ovne, hvor der tidligere er blevet brændt kalksten i. Her mødte vi en sød kat, som går under navnet Kalk-katten, fik vi senere at vide, fordi den altid hænger ud ved kalkovnene. Den løb os i møde, og vi kaldte den Karamel. Den fulgte os resten af tiden ved Stevns Klint helt til vi gik hen og satte os i bilen for at kører videre på oplevelser ved sydkysten.

Annonce