Ide

Gækkebrevs-ballerina

påskehare gækkebrev
Lav en sjov påskehare med ballerina-skørt af et gækkebrev.

Det skal du bruge

Skabelon til påskehare og gækkebrev - download skabelonen her

Hvidt karton til påskeharen (Du kan også bruge akvarelpapir til påskeharen. Så bliver det ekstra flot)

Hvidt papir eller en side fra et ugeblad til gækkebrev

Saks

Vandfarve

Diverse pynt som klistermærker og papir

Synål og sytråd

(artiklen indeholder reklamelinks)

Annonce: 

Det kan være helt magisk for børn at klippe et gækkkebrev. Jeg kan selv huske, hvor sjovt jeg synes, det var som barn. At folde papiret, klippe det og så se det fine mønster.

Jeg har fundet på en sjov idé, hvor man bruger gækkebrevet til et ballerina skørt til en påskehare.

Du kan hænge påskeharen op derhjemme, eller I kan lægge den i en kuvert og sende den som et traditionelt gækkebrev.

Sådan gør du

  • Klip gækkebreve af printerpapir eller tyndere papir. I kan også bruge reklamer eller ugeblade. Klip ikke helt ind i midten af gækkebrevet, for så kan åbningen blive for bred til at holde sig oppe på påskeharens hofter. Hvis du ikke kan huske, hvordan man laver gækkebreve, så kan du downloade en gratis guide her
  • Print påskeharen ud på karton eller print skabelonen ud på papir og før den over på hvidt karton. Klip påskeharen ud. 
    Download gratis skabelon til påskehare her
  • Tegn ansigt på påskeharen. Mal balletsko på. Mal evt. en balletdragt med vandfarve. Vandfarve giver sådan en fin struktur på kartonen. hvis det skal være ekstra flot kan du også bruge akvarelpapir til påskeharen. Lad det tørre.
  • Fold gækkebrevet, I har klippet ud. Lav en åbning, så I kan stikke påskeharens ben ned i. Jeg gjorde sådan, at jeg har limet et aflangt stykke karton på påskeharens hofter efter jeg har sat skørtet på for at det bliver holdt oppe.

  • Sæt tråd øverst i påskeharen, så den kan hænges op. Nu har du en fin påskehare-ballerina.

Produkter til projektet, jeg kan anbefale

Nedenstående links er reklamelinks. Når du køber noget gennem links støtter du Kreativ med Ungerne. Det behøver ikke at være det specifikke produkt, der linkes til. Bare du køber noget i samme shop, så går en procentdel af salget til Kreativ med Ungerne. Så mangler du hobbymaterialer, kan du altså støtte Kreativ med Ungerne gennem affiliatelinks. Det gælder alle affiliatelinks her på hjemmesiden. Tak til dig, der støtter på den måde. Jeg har selv prøvet de produkter af, som jeg linker til - og ofte sammen med børn (mine egne og når jeg holder kreaworkshops). Jeg linker til de produkter, jeg selv kan lide.

Workshop

Skal jeg komme og holde påskeworkshop, hvor vi bl.a. kan lave disse gækkebrevs-ballerinaer og et par andre sjove påskeidéer? Jeg kommer gerne ud i storcentre, biblioteker, til børnefødselsdage, skoler og meget mere og holder workshop.

Se Kreativ med Ungerne-workshop-katalog for 2023 her

PDF icon gaekkebrevsballerina-skabelon.pdf

Annonce: