Ide

Scratch art

scratch art med oliepastel, fedtfarver
Mal med oliepastel (fedtfarver) i flere lag og se, hvordan du kan ridse i det øverste lag. Scratch art er for børn i alle aldre

Det skal du bruge

Oliepastel (fedtfarver) - køb oliepastel her (reklamelink)

Papir

Træspyd


Artiklen indeholder reklamelinks - klik på de røde ord og du bliver ført direkte ind til produkterne, du skal bruge til at lave idéen.

En procentdel af alt det, du køber gennem salgslinks (også andre produkter i webshoppen) går til Kreativ med Ungerne og udvikling af nye kreative idéer til jer - på forhånd tak for din støtte :-) 

Annonce: 

Det er ret sjovt at lave scratch art med oliepastel. For man kan male den ene farve oven på den anden uden at de blandes. Og derfor kan man ridse i det øverste lag. Så kommer de flotte farver bagved frem.

Hvem kan lave scratch art?

Scratch art er for børn i alle aldre. De små vil synes, det er magisk at ridse og se farverne komme frem bagved. Større børn vil gå op i at lave et smukt detaljeret motiv.

Sådan gør du

Mal et stykke papir med en masse forskellige farver. Du kan male striber, prikker eller hvad du vil.

scratch art med oliepastel, fedtfarver

Mal nu hele papiret over med sort oliepastel. Dæk det helt. Det er lidt sjovt at bede børn om at male deres tegning over. Nogen vil synes det er sjovt, andre vil måske være kede af det. Her kan det være en hjælp at se et færdigt scratch-art-billede, så de kan se meningen med det.

scratch art med oliepastel, fedtfarver

Nu kan barnet ridse et flot motiv. Hvis man laver en fejl, så kan man bare tegne oven på det, man har ridset med den sorte fedtfarve. På den måde virker den lidt som et viskelæder.

scratch art med oliepastel, fedtfarver

Lav et portræt

Du kan også lave et portræt ved at printe et foto ud, og så lægge det oven på papiret med to lag af oliepastel. Så tegner du linjerne i ansigtet med en blyant. Tryk hårdt, for så ridser du ned i den sorte fedtfarve på papiret nedenunder. 

scratch art med oliepastel, fedtfarver

Fjern det printede foto og rids flere detaljer på portrættet. Det bliver et slags inverteret portræt, hvor det der er lysest er den sorte farve. Der hvor du ridser er det, der er mørkest på fotoet. Kig på fotoet for at fange detaljerne. Husk igen, at du bare kan tegne over med den sorte fedtfarve, hvis du laver en fejl.

Køb oliepastel her (reklamelink)

scratch art med oliepastel, fedtfarver

 

Annonce: