Ide

Lysestager af fimoler

Lav de fineste lysestager af fimoler, hvor du ruller det ud og prikker huller i det med et sugerør.

Det skal du bruge

Fimoler eller selvhærdende ler

Sugerør - gerne både tykke og tynde

(Idéen indeholder affiliatelinks)

Annonce: 

Lav søde gaver, som barnet rent faktisk helt selv kan lave. De her lysestager er da lige så flotte som noget, du kan købe i en designbutik. Det er den kreative pædagog med Facebook-siden Skidt & Kanel, der står bag idéen. Hun skriver:

"De her lysestager til fyrfadslys er så nemme at lave med børn, specielt fordi det faktisk kun gør dem ekstra fine, at de bliver lidt skæve og pudsige. Dem her på billederne er lavet af FIMO-ler, der skal i ovn, men jeg har lavet akkurat den samme model med børnene i børnehaven - bare med hobby clay - en hvid selvhærdende ler, der får en keramisk udtryk, når det tørrer. Og helt ærligt, så er de næsten flottere end dem, man giver kassen for i butikkerne - de er så forskellige i deres udtryk - nogle har været meget omhyggelige med at lave sugerørshuller på lige rækker, mens de for andre blev placeret mere tilfældigt. Og nogle brugte tykke sugerør, andre tynde og nogle begge dele - kan klart anbefales at lave dem med børn, hvis man også ønsker et dekorativt slut-produkt. Nogle gange (og oftest i mit arbejde med børn), er det processen, der er det vigtigste, men når man nu rent faktisk kan få begge dele uden at skulle føre barnets hånd (hvilket jeg er stor modstander af), så er det da bare dejligt."

 

Lysestager af fimoler

Lysestagerne bages i ovnen efter de instruktioner, der står skrevet på dit fimoler. Normalt er det omkring en halv time ved 110 grader. Hold godt øje med dem og bag dem endelig ikke ved for høj temperatur, da de godt kan klaske sammen, hvis de får for høj temperatur eller for længe.

Tusind tak for idéen og billederne til Skidt & Kanel - find hende på Facebook.

Køb fimoler her (reklamelink)

fimo ler

Annonce: