Ide

Monstermagneter

Monstermagneter
Genbrug kapsler til sjove monstermagneter. Bare mal dem med skøre ansigter og lim en magnet bagpå - vupti, så har du en sjov køleskabsmagnet.

Det skal du bruge

Kapsler
Poscatuscher (eller andre akrylfarve-tuscher)
Magneter
Lim
Evt. lak

Annonce: 

Gæsteindlæg fra børnehavepædagog Kirstine Kirk med Facebooksiden "Skidt&Kanel"

Har du også børn, der uden det helt bliver opdaget og på næsten magisk vis formår at rydde diverse fortove og riste for kapsler?

Det er jo faktisk helt fint, for de skal jo ikke bare ligge på jorden her og der og alle vegne, for der hører de jo ikke til. 

Brug kapsler til monstermagneter

Nu nærmer halloween sig og med det begyndende køligere efterårsvejr er det rart med nogle små krea-aktiviteter man kan hygge sig med indendørs i weekenden.

Så jeg fik lokket en venindes ‘præ-teenager’ med på at lege med nogle af alle de kapsler min dreng slæber med hjem. Og det er der kommet disse fine monster-magneter ud af.

monster kapsler maling

Sådan gør du

  •  Start med at ‘grunde’ nogle kapsler med posca/akryltuscher (og her kan man også bruge alm akrylmaling). At grunde vil simpelt hen sige, at man får dækket dem med maling, så man ikke kan se det nedenunder.
  • Mal detaljer som øjne, mund osv på med posca/akryltuscher
  • Google evt ‘monster faces’ for inspiration.
  • Laker evt kapslerne med lidt lak (pensel-lak eller spray-lak - og nogle gange hvis det ikke behøver at være super holdbart, kan man faktisk også bruge helt alm hårspray
  • Lim nogle magneter bagpå med limpistol (eller flydende lim)
  • Vupti-vupti, så er der halloweenpynt på køleskabet.

monster kapsler

monster magnet kapsler

Lidt bonus info og tips

  • Når man maler med akryl/posca-tuscher er det også svært at lave deciderede fejl, for man kan jo bare male fejlen over igen, lade det tørre og prøve igen. Derfor er eet også en god idé - hvis man grunder kapslerne med alm akrylmaling - at gøre det med en farve som man også har posca-tuscher i, for så bliver den farve posca næsten ligesindet viskelæder..
  • Husk, at magneter ikke kun behøver at hænge på et køleskab - ofte har man også navneskilte på døren eller dørhåndtag/beslag i stål på hoveddøren - og der kan de jo også hænge. Eller måske på postkassen..
  • Man kan jo faktisk også undlade magneter og bruge dem som bordpynt på halloween-bordet og så kan de bruges som en af de mere ‘venlige’ gaver fra ens børn til mormor og morfar eller faster - for de optager ikke vældigt meget plads i bunken med ‘hjemmelavede gaver fra Bertram og Tilde. 

Gæsteblogger til dette indlæg

Kirstine Kirk er børnehavepædagog og står også bag Facebooksiden "Skidt&Kanel", hvor du kan finde masser af gode idéer til at være kreativ med børn.

Skidt og kanel

Annonce: