Ide

Boblende maling med natron

boblende maling
Det er sjovt at se, hvordan maling kan boble, når man har kommet natron i maling og herefter dryppe eddike på.

Det skal du bruge

Natron

flydende akvarelmaling eller frugtfarve

Vand

 
Ske eller pind til at røre med
 
Eddike
 
Kopper/bøtte til at blande maling i
 
 
Evt. bakker (smart til at holde projekter i) jeg har købt disse i IKEA
 
Papir - gerne akvarel, men almindeligt er fint. Jeg brugte str. A5

Artiklen indeholder reklamelinks - klik på de røde ord og du bliver ført direkte ind til produkterne, du skal bruge til at lave idéen.

En procentdel af alt det, du køber gennem salgslinks (også andre produkter i webshoppen) går til Kreativ med Ungerne og udvikling af nye kreative idéer til jer - på forhånd tak for din støtte :-)  

 

Annonce: 

Det her er et virkelig sjovt eksperiment for børn. Jeg har selv prøvet at lave det med flere forskellige grupper af børnehavebørn og vuggestuebørn. Mine egne børn på 8 og 11 år syntes også, det var rigtig sjovt. Det er sådan en simpel idé, hvor man bare skal bruge ganske almindelige ingredienser fra køkkenskufferne. Det er virkelig skønt med de her simple idéer.

boblendemaling

Sådan gør du

  • Det er en fordel at lave dette projekt udenfor, da det godt kan grisse lidt. Med bakkerne kan det dog sagtens lade sig gøre inden for. Men flydende akvarelmaling og frugtfarve er svært at få af de ting, det rammer.
  • Bland 3 tsk natron og 1 tsk flydende akvarelmaling (eller frugtfarve) i en kop. Bland 1 tsk, så malingen får nogenlunde sammen tykkelse som ketchup. Brug pipetter til at dryppe vand i maling, så du ikke kommer for meget i. Det er sjovt for børnene selv at blande malingen. Lad dem blande forskellige farver. Undgå at blande sort maling, da det overdøver alle de andre farver. Fortæl børnene, at de deles om alle farverne.
  • Nu kan de male. Lad dem bytte lidt rundt, så de får forskellige farver på.
  • Kom nu eddike i pipetter, og få børnene til at dryppe eddike ned på papiret. Det bruser, og farverne flyder ind i hinanden. Du kan sagtens hælde lidt af eddiken fra papiret, inden det skal tørre.
  • Læg det gerne til at tørre i solen. Når det er tørt lægger natron sig som støv ovenpå. Det kan nemt børstes af. Man kan ane noget glimmeragtigt på papiret, hvis man holder det i solen.

Annonce: