Ide

Hjemmelavet pufmaling

hjemmelavet pufmaling, kreativ, maling, hjemmelavet
Bland din egen pufmaling og se hvordan den puffer op, når du maler med den.

Det skal du bruge

4 dl barberskum (ikke gel)

1 dl lim - fx universallim - køb universallim her (reklamelink)

4 spiseskefulde hvedemel (med top)

Frugtfarve eller flydende akvaralfarve - køb flydende akvarelfarve her (reklamelink)

Bøtter til at blande malingen i (fx gamle skyrbøtter eller lignende)

Rørepinde (fx ispinde)

Fryseposer, ziplock poser eller flasker, hvor malingen kan trykkes ud af

Papir, karton, paptallerkner eller andet til at male på

Annonce: 

Børnene og jeg har haft det super sjovt med at eksperimentere med pufmaling. Jeg har fundet frem til den helt rigtige opskrift, som jeg nu vil dele med jer her på hjemmesiden.

Det er ikke spor svært at lave malingen, og hvis man ikke laver den 100%, som min opskrift her, så gør det ikke så meget. Det skal helt sikkert nok puffe op. Magien ligger i selve luften i barberskummet. Sammen med lim og mel bliver det til pufmaling.

Du skal blot bruge: Barberskum, lim, mel og frugtfarve eller flydende akvarelfarve.

hjemmelavet pufmaling, kreativ, maling, hjemmelavet

1. Barberskum, mel og lim

Find nogle bøtter til at blande ingredienserne i. Vi brugte gamle skyrbøtter og andet plastikemballage, der alligevel bare skulle smides ud. Find også noget at røre med. Vi brugte ispinde i jumbostørrelse. Du kan også bruge fx en malerørepind eller en anden pind af en art.

Kom først barberskum i. Mål evt. af med en gammel plastikbøtte af en art. Kom dernæst med og så til sidst lim i.

hjemmelavet pufmaling, kreativ, maling, hjemmelavet

2. Kom farven i

Du kan evt. dele blandingen ind i, så I kan blande forskellige farver i. Vi gjorde det, at vi hældte en tredjedel over i en lille plastikbakke, hvor vi kunne blande farven i. Og så er det sådan set bare om at blande den farve i, man vil. Vi brugte både flydende akvarelmaling og frugtfarve og begge fungerede fint. Det er svært at få meget kraftige farver, så skal man i hvert fald hele meget farve i. Men jeg synes også, at de her pastelfarver bliver ret fine.

hjemmelavet pufmaling, kreativ, maling, hjemmelavet

Det kommer bare til at se så vildt lækkert ud. Man får helt lyst til at spise det, men det skal man altså ikke! Vigtigt at sige til børnene, at det ikke er spiseligt. De skal heller ikke røre for meget ved det med hænderne. Det skal behandles som maling.

Mine børn elsker slim og fik jo lyst til at lege med malingen her som var det slim. Men det er altså vigtigt at sige, at dette er et maling-eksperiment. Du kan evt. give dit barn handsker på. Det gjorde jeg nu ikke, men mine børn er også 7 og 10 år, så de forstår, at de ikke må røre ved det. Der sker selvfølgelig ikke noget ved det, hvis de får lidt på hænderne. Så bare vask det af.

hjemmelavet pufmaling, kreativ, maling, hjemmelavet

3. Kom pufmalingen i pose eller flaske

Kom nu malingen i en lynlyåspose eller frysepose. Du kan også bruge en flaske, hvis du har en med en tud, hvor man kan klemme malingen ud af. Jeg havde nogle flasker stående, men det var lidt besværligt at komme pufmalingen i flaskerne, da de var meget små.

Det fungerer fint med poser. Så skal du bare klippe et lille hul i det ene hjørne af posen. Pas på du ikke klipper det for stort til at starte med. Du kan altid klippe det større, hvis du vil have en større stråle af pufmaling.

hjemmelavet pufmaling, kreativ, maling, hjemmelavet

Bland gerne mange forskellige farver. Så bliver det lidt sjovere.

hjemmelavet pufmaling

4. Mal løs

Mal nu flotte billeder med pufmaling. Du kan male på alle typer papir og karton. Det kunne også være sjovt at male på en paptallerken.

I kan ret hurtigt se malingen puffe op. Efter et par timer puffer den mere op. Og når den tørrer natten over, puffer den mere. Den bliver ikke helt hård, men mere gummi-agtig at røre ved. Det er ret sjovt.

hjemmelavet pufmaling, kreativ, maling, hjemmelavet

Det kan være en god idé, at børnene først tegner et motiv med blyant på papiret, som de så tegner op med pufmaling.

hjemmelavet pufmaling

hjemmelavet pufmaling, kreativ, maling, hjemmelavet

Annonce: