Ide

Portrætter af genbrugsmosaik

Portrætter af genbrugsmosaik
Med en stak ugeblade og magasiner kan du lave papirmosaik. Det er nemt og sjovt.

Det skal du bruge

Gamle ugeblade og magasiner

Et portræt i A4-størrelse - print evt. et ud fra nettet eller brug et foto af en du kender

Blyant

Malertape

karton eller papir i A3-størrelse

limstift

Saks

Sort tucsh

Annonce: 

Jeg holdt workshop på Hillerød Bibliotek for et par uger siden. Forældre og børn var inviteret til at lave deres egne fine værker af papirmosaik. 

Det var så vildt fascinerende, hvor flotte værker der kom ud af det. En voksen og et barn arbejdede sammen om et portræt. Og det var skønt at opleve samværet mellem forældre og børn.

Skal jeg komme og holde workshop hos dig? Læs mere om Kreativ med Ungernes workshops for børn her

Portrætter af genbrugsmosaik

Sådan gør du

  1. Find et foto af et ansigt i A4-format. Du kan fx printe det ud eller bruger et foto af en, du kender og forstørre.

  2. Læg billedet oven på et stykke karton eller kraftigt papir i A3-størrelse. Tegn alle omrids på ansigtet op med en blyant. Tryk hårdt, så du laver et aftryk ned på papiret nedenunder. Du kan evt. sætte fotoet fast på papiret med et stykke tape, så det ikke skrider for dig. Hvis du har kalkerpapir, kan du også lægge det imellem de to lag. For så slipper du for næste trin, hvor du skal tegne op.

  3. Fjern fotoet fra papiret, og tegn fordybningerne i papiret op med blyant. 

  4. Beslut dig for, hvilken farve hår, ansigt og tøj din figur skal have, og led efter farverne i ugeblade og reklamer. Riv sider ud. Hvis der skal ord på ansigtet, så klip de ord ud, du støder på. Kig fx efter flotte skrifttyper.

  5. Klip små firkanter i nogenlunde ensartede farver og opdel farverne i bunker. Du kan også klippe hele næser, øjne, mund eller noget hår ud. Det giver en sjov effekt at kombinere

  6. Lim nu firkanterne og andet udklip på og fyld ansigt, hår, krop og evt. baggrund ud med den farve, du har besluttet dig for. 

  7. Hvis du ikke har klippet øjne osv. ud, så kan du også tegne dem på. Evt. lade det være bart, hvor øjnene er. Tegn øjne, øjenbryn og næse på. 

Portrætter af genbrugsmosaik

Jeg synes virkelig, at der kommer nogle fine ting ud af den her teknik. Det er virkelig hyggeligt at sidde og bladre igennem bladene. Jeg var imponeret over, hvor tålmodige børnene var til workshoppen, der varede 2,5 timer på en hverdag. Det var virkelig kvalitetstid for forældre og børn. Hvornår sætter man sig lige ned i 2,5 time og fordyber sig i et eneste værk. Og det var tydeligt at se, at de alle havde gjort sig umage. Super flotte billeder, de alle kom hjem med. 

Det er en workshop, der handler meget om at bruge det, man lige har. Og det var der en dreng, der i den grad gjorde. Der var chokolade på bordet til workshoppen, og han brugte endda slikpapiret, som I kan se på billedet ovenfor, hvor der er flot glitrende slikpapir på mandens jakke.

Portrætter af genbrugsmosaik

Portrætter af genbrugsmosaik

Annonce: