Ide

Saltæg malet med frugtfarve

saltæg, påske, salt, vandfarve
Eksperimenter med at lave jeres egne saltæg, og se, hvordan frugtfarven næsten på magisk vis bliver suget gennem saltet. Så det ser ud som om farven bevæger sig selv.

Det skal du bruge

universallim (vandbaseret) - andet lim kan sikkert også bruges. Vigtig at den er ret tyk.

Salt - groft eller fint

Frugtfarve

Papir - gerne akvarelpapir


Artiklen indeholder reklamelinks - klik på de røde ord og du bliver ført direkte ind til produkterne, du skal bruge til at lave idéen.

En procentdel af alt det, du køber gennem salgslinks (også andre produkter i webshoppen) går til Kreativ med Ungerne og udvikling af nye kreative idéer til jer - på forhånd tak for din støtte :-) 

Annonce: 

Det er et sjovt eksperiment at lave disse saltæg, hvor lim bliver drysset over med salt. Når du sætter penslen med lidt frugtfarve ned på saltet, suger saltet frugtfarven til sig og farven bevæger sig selv gennem saltet.

Det får også en fed puf-agtig effekt med lim, salt og frugtfarve. Mine børn syntes i hvert fald, at det så sejt ud.

saltæg, påske, salt, vandfarve

Sådan gør du

1. Tegn først et æg med lidt mønstre på på et stykke papir. Det her er A5, og det er akvarelpapir. Men du kan sagtens bruge almindeligt printerpapir.

saltæg, påske, salt, vandfarve

2. Tryk lim ud af limbøtten, så den danner streger, der hvor du har tegnet. Helst så tynd en streg som muligt og undgå, at den bliver fladet ud. Jo tykkere limen er, jo bedre.

saltæg, påske, salt, vandfarve

3. Drys salt over limen. Bare et godt lag, så al limen er dækket. Du kan både bruge groft eller fint salt. Jeg prøvede begge dele, og jeg synes, det blev flottest med groft salt.

saltæg, påske, salt, vandfarve

4. Find frugtfarve i forskellige farver frem. Bland dem op med vand, så det er ca. halv frugtfarve og halv vand. Du behøver ikke særlig meget. Bare en halv teskefuld. Dyp penslen i frugtfarve og sæt den ned til saltet. Der behøver ikke at være særlig meget på. Nu kan du se, hvordan saltet suger frugtfarven op. Det ser helt magisk ud. Og farverne blander sig fint, når vi sætter penslen til.

saltæg, påske, salt, vandfarve

6. Lad det tørre, og så sidder salten fast i limen. Du kan evt. klippe ægget ud og hænge det op.

saltæg, påske, salt, vandfarve

 

Køb kit til flot påskeæg her

 

Annonce: