Ide

Nissehuse af bagepulverbøtter

Nissehuse af bagepulverbøtter
Lav en sød lille nisseby af bøtter fra bagepulver. Jeg har brugt flotte bøtter fra mærket Gestus, som kan købes i supermarkedskæden SPAR.

Det skal du bruge

Materialer til nissehus til isnissen:

Gestus-emballage (kan købes i SPAR): Bagepulver-bøtte, isvaffel-æske, jasminris-æske

Saks

limpistol

Tuscher (fx poscatuscher) i rød, hvid og sort

Annonce: 

(Reklame // samarbejde med SPAR)

Det er så hyggeligt med en lille nisseby, der står og pynter op til jul. Og du kan nemt lave fine huse ud af gamle bagepulverbøtter. Der bor små nisser inden i husene, for de er nemlig limet fast på låget. Så kan man tage dem ud af huset og sætte dem ind igen.

Nissehuse af bagepulverbøtter

Jeg er blevet udfordret af supermarkedskæden SPAR til at lave kreative idéer ud af skrald. Og her op til jul, har jeg fundet på disse sjove nissehuse. 

Husene er lavet udelukkende af emballage fra serien Gestus, som kan købes i SPAR. Her er nemlig gjort rigtig meget ud af at lave flot emballage. Og det er altså en rigtig god ting med emballage, som man slet ikke har lyst til at smide ud, men i stedet vil genbruge til pynt i hjemmet.

Af Gestus-emballage (som kan købes i SPAR) har jeg fx brugt til husene: bagepulverbøtte, vaniljesukkerbøtte, natronbøtte, kakaopakke, jasminrispakke, isvaffelpakke, teæsker.

Nissehuse af bagepulverbøtter

Sådan laver du nissehuset

Du kan se i video her, hvordan jeg laver videoen eller følge trin for trin i teksten nedenfor.

Nissehuset - trin for trin

I æsken med jasminris fra mærket Gestus er der en stribe med huller og plastikfolie, hvor man kan kigge ind til risen. Den stribe er perfekt til vinduer på øverste etage i et sødt nissehus.

Nissehuse af bagepulverbøtterFold æsken forsigtigt ud, så du ikke ødelægger den for meget. Klip dem ud og bøj den, så den danner en cirkel. Mål af, så den passer til bunden af bagepulverbøtten og lim den på.

Nissehuse af bagepulverbøtter

Find nu isvaffelæsken fra Gestus frem. Fold æsken forsigtigt ud, så du ikke ødelægger den for meget. Klip både den store og den lille isvaffel på emballagen ud. Du skal bruge den store til taget og den lille til at nissen kan holde.

Tegn en cirkel, der har en diameter på ca. 12 cm på resten af isvaffel-emballagen. Du kan fx bruge låget fra en skyrbøtte eller en skål tll at tegne rundt om. Klip cirklen ud. Klip ind mod midten to steder, så du klipper ca. en fjerdedel af cirklen væk. Kom lim på bagsiden af den ene kant og bøj den ind, så du får et spidst tag, en slags bred kegle.

Lim den store isvaffel på taget.

Lim taget på huset, oven på rækken af vinduer fra jasminrisæsken.

Nissehuse af bagepulverbøtter

Døren på huset er lavet af strimler fra jasminrisæsken, som er limet på bagepulverbøtten, så det dækker teksten, hvor der står “bagepulver”. Tegn et fint skilt med teksten “jul” på bagsiden af en rest fra isvaffelæsken. Klip skiltet ud og lim det over døren. Tegn evt. et lille dørhåndtag på døren.

Nissehuse af bagepulverbøtter

Tegn nissen på en rest fra isvaffelæsken. Tegn den over en fold, så folden kan fungere som en slags fod, der skal limes på indersiden af låget til bagepulverbøtten.

Klip nissen ud og lim den lille isvaffel, du tidligere klippede ud på. Lim nissen på indersiden af låget til bagepulverbøtten.

Sæt låget på bøtten, så nissen kommer ind i sit hus.

Nissehuse af bagepulverbøtter

Lav flere huse af natronbøtter, vaniljebøtter eller andre egnede bøtter. Jeg var også super glad for kakaoæsken fra mærket Gestus. For der er vildt mange søde ting, som kan klippes ud. Både fin tekst om kager og søde sager samt fine motiver af kager og hyggelige varme drikke.

Kakaoemballagen fra Gestus er brugt til dør og pynt på både til “Kakaohuset” og bagenissens hus. Og på begge disse huse er der brugt teæsker fra Gestus til tag.

Nissehuse af bagepulverbøtter

Hyg jer hele december med at bygge endnu flere huse af emballage til jeres egen lille nisseby.

Nissehuse af bagepulverbøtter

Annonce: