Ide

Aftryk fra tegneserier med stearin

Aftryk fra tegneserier med stearin
Find et gammelt Anders And-blad frem og prøv, hvordan du kan overføre motiver fra bladet på stearin. Du skal bare dryppe og lade det stivne. Så er motivet overført.

Det skal du bruge

Tegneserie (fx Anders And-blad) - det skal være et gammelt et fra fx 80'erne pga. tryksværtens kvalitet

Stearinlys

Annonce: 

Det er fuldstændig magisk at opleve, hvordan motiver fra tegneserier kan blive overført til stearin. 

Det syntes mine børn i hvert fald, da vi prøvede det. Det her er sådan en rigtig hyggelig idé, for børn synes i sig selv rigtige, lys er sjove. Mine børn er ikke særlig vant til, at vi har stearinlys tændt. Og de forbinder bare lys med hygge.

Aftryk fra tegneserier med stearin

Virker kun med gamle blade

Vi fandt alle de lys frem, vi havde liggende. Endda et gammelt kalenderlys, vi ikke havde nået at brænde ned. 

Og så fandt vi Anders And-blade fra 80'erne - det virker ikke med nye Anders And-blade, fordi tryksværten var anderledes dengang. Så det skal være gamle tegneserier, I bruger. Det første, vi prøvede, fra år 2000 virkede det ikke med. Men det gjorde de med det fra 1983.

NB: Pas meget på, når du laver den her idé med børn, da det trods alt er levende ild, de sidder med. Der skal være en voksen ved siden af hele tiden.

Aftryk fra tegneserier med stearin

Sådan gør du

  • Find et fint motiv i bladet.
  • Dryp stearin henover motivet. Jo tykkere, laget bliver, jo stærkere bliver det og knækker ikke så nemt.
  • Lad stearinen størkne fuldstændig.
  • Pil stearinen forsigtigt af bladet.
  • Nu har du et motiv på stearin - husk at det bliver spejlvendt. Og det er kun den sorte sværte, der bliver overført.

 Aftryk fra tegneserier med stearin

Nem aktivitet

Mine børn syntes virkelig, det var en sjov aktivitet. Jeg havde det også vildt sjovt med det. Det er så enkelt lige at kaste sig ud i med gamle lysstumper, man lige har liggende. Og hvis du ikke har en gammel tegneserie liggende, så kan du sikkert finde et i en genbrugsbutik.

Vi prøvede at overføre fra forsiden af Anders And-bladet, og det virkede af en eller anden grund ikke. Lidt ærgerligt, fordi vi brugte lang tid om at sidde og dryppe forsiden. Men jeg havde lidt på fornemmelsen, at det ikke ville virke. Det er nok en anden sværte på forsiden. Agnes brugte bare den store flade stearin, som var mislykket til en bakke. Så hun var ikke skuffet.

Den har aktivitet har nemlig præg af et eksperiment. Hvordan virker det? Og man kan jo prøve på andre ting. Agnes fik også en idé med, at hun selv kan skrive noget spejlvendt på et papir og så bliver det måske overført. Men det har vi ikke prøvet af endnu.

Man kan også dryppe stearin ned i udstikkerforme. Se hvordan du gør det her

Aftryk fra tegneserier med stearin

 

Annonce: