Ide

Uspiselige isvafler

isvafler,uspiselig, sommer, børn, kreativ
Lav dit eget isværksted med helt uspiselige isvafler. De er super sjove at lege med og holder meget længere end spiselige isvafler.

Det skal du bruge

Æggebakker

Garn (her er brugt akrylgarn)

Pomponmakers

limpistol

Diverse pynt som perler, knapper m.m.

To sorte filtpuder og en knap (hvis du skal lave mini-oreos)

Bamsevat/fyldevat (du kan også bruge almindeligt vat)

Lim (limpistol eller hobbylim)

Sort Akrylmaling

Hvid poscatusch

Annonce: 

Du kan lave sjove legeis ud af æggebakker og garn. For keglerne i æggebakker ligner fuldstændig isvafler. Iskuglerne er her lavet af garn-Pomponer. Og så kan du pynte med lige det, du har liggende i skuffer og skabe af perler, knapper osv.

Sådan gør du

Bræk keglerne ud af æggebakkerne, så du har isvafler.

Lav Pomponer af garn. Du kan se i videoen her, hvordan du laver Pomponer og faktisk hele idéen her. Det kan være en god idé at have en pompon-maker. Køb en god pomponmaker her (reklamelink).

Når du har lavet pomponen er den ofte lidt pjusket. Klip den lidt til, så den bliver nogenlunden jævnt rund og der ikke er alt for mange garnstykker, der stikker ud. Gem de små stykker garn, som du klipper af. De kan blive brugt til krymmel på isen.

Lav en masse Pomponer, for det er sjovt med mange forskellige kugler is i forskellige farver. 

Lim nu to Pomponer fast på vaflen. Vi har her brugt limpistol til at lime det hele sammen med.

Find nu bamsevattet frem og tag et lille stykke frem. Det skal bruges til guf på isvaflen. Bland evt. nogle garnrester ind i det, så det ligner krymmel. Det skal blandes godt ind i det, så det hænger fast.

Lim bamsevattet oven på iskuglerne.

Pynt med knapper, perler og andet. Vi har også lavet mini-oreos ud af to sorte filtpuder (dem man bruger til at sætte under stoleben) med en hvid knap i mellem. Filtpuderne klæber helt af sig selv.

Til sidst malede vi det inderste af låget på en æggebakke sort. Så lod vi det tørre og skrev på det med hvid poscatusch. Så kommer det til at ligne en tavle, hvor der er skrevet med hvidt kridt. Lidt lige som man ofte ser i isboder med is-menuen. Klip spidsen af de indre kegler i æggebakken af, så de fungerer som holdere til isvaflerne.

isvafler,uspiselig, sommer, børn, kreativ

 

Annonce: