Ide

Skattejagt til at printe ud

Gør det nemt for dig selv til børnefødselsdagen og køb en pdf med en skattejagt. Du skal blot printe den ud og sætte posterne op indenfor eller udenfor.

Det skal du bruge

Printer til at printe pdf ud

Skat (fx godteposer til alle børn)

Evt. plastiklommer til arkene samt snor/bånd

Annonce: 

Sponseret

Her på Kreativ med Ungerne har vi prøvet et rigtig smart produkt - nemlig en print-selv-skattejagt. Det er firmaet Grapevine.dk, som har udviklet sjove skattejagter med temaer som superhelt, pirat, prinsesse og en masse andet til forskellige temafødselsdage.

Se alle Grapevine.dk’s skattejagter her

Med Grapevine.dk’s skattejagter er det hele forberedt for dig. Du skal blot printe en pdf ud, gemme opgaverne, lave en skat (f.eks. en skattekiste med små godteposer til hvert af børnene), som også gemmes et sted. Du kan lave skattejagten både udenfor og indenfor.

Grapevine.dk har skattejagter der er tilpasset forskellige alderstrin.

skattejagt med børn ideer børnefødselsdag

Undervandsmysteriet

Vi prøvede skattejagten “Undervandsmysteriet” med vores to piger på 4 og 5 år. Skattejagten gik ud på at hjælpe Kaptajn Kuling med at finde seks nøgler, som man til sidst skal åbne skattekisten med.

Børnene var helt med på legen og rendte rundt efter posterne, som vi havde printet ud og sat op i plastiklommer på forskellige steder i gården. Det tog ca. 45 minutter at forberede.

Det skulle vi forberede

  • Printe ud
  • Gennemlæse print (så du lige forstår konceptet)
  • Klippe nøgler ud
  • Gemme opgaverne
  • Finde på ledetråde til gemmesteder (Der er et ark med, hvor man kan skrive ledetrådene på, så man kan huske, hvor børnene skal hen)
  • Lave en skat (vi puttede fem chokolademønter i en lille æske)

skattejagt med børn ideer børnefødselsdag

Ledetråde og opgaver

Vi startede med at samle pigerne og læse op af printet om Kaptajn Kuling, der skulle bruge 6 nøgler til at åbne en skattekiste, og pigerne var helt med på at hjælpe ham. De fik ledetråden til, hvor den første nøgle var: “Et sted hvor cyklerne står i læ for regnen”, og straks susede de mod cykelskuret.

Når de havde løst en opgave, fik de en nøgle, som også er på printet og bare skal klippes ud. Derefter fik de ledetråden til den næste opgave.

skattejagt med børn ideer børnefødselsdag

Udfordringer

Små udfordringer blev sat ind i mellem opgaverne, såsom: “Skynd jer at gemme jer. Der er en haj på vej!” Det kunne ellers nok få pigerne til at løbe - den ene lidt mere skrækslagen end den anden. Der er idéer til udfordringer i printet, og man kan helt undlade dem, hvis man ikke vil have at skattejagten er for lang.

skattejagt med børn ideer børnefødselsdag

Skatten

Da Børnene til sidst havde samlet seks nøgler, fik de ledetråden til, hvor skatten var gemt: “Et sted hvor tøj hænger til tørre.” Og ved tørresnoren hang så en plastiklomme med den sidste opgave. De skulle sætte de seks nøgler på felter og dermed åbne for kisten. Som belønning fik de to fine æsker og indeni var passende fem guldmønter til de dygtige børn, som straks guffede skatten i sig.

Skattejagten fra Grapevine.dk var virkelig vellykket. Børnene var helt med på legen, der havde krævet omkring ca. 45 minutters forberedelse (printe ud, gennemlæse print, klippe nøgler ud, gemme opgaverne, finde på ledetråde til gemmesteder, lave en skat)

Køb en skattejagt fra Grapevine her

Gratis dækkeserviet til print

Grapevine.dk har været så søde og har givet alle Kreativ med Ungernes brugere en kode til en gratis dækkeserviet med opgaver til fødselsdagen - den skal også printes ud.

Brug koden ‘GRATIS’ i kassen og så får du din gratis dækkeserviet til at printe ud. Du kan få den med forskellige temaer som detektiv, pirat eller prinsesse.

Få din gratis dækkeserviet til print her

skattejagt med børn ideer børnefødselsdag

Du udskriver så mange dækkeservietter, som du har brug for, og sætter to sider sammen med tape, så der er et stort underlag til hver plads, alternativt kopierer du dem op i en kopimaskine til A3. På dækkeservietterne er der plads til børnenes navne. Læg farveblyanter på bordet, så kan børnene hygge sig med at løse sjove opgaver og farvelægge dækkeservietten.

Indlægget er en annonce

Annonce: