Ide

Idéer til skattejagt

ideer til skattejagt
Få idéer til den sjovest skattejagt til børnefødselsdagen

Annonce: 

En god gammeldags skattejagt er altid et hit til børnefødselsdagen. Her får du en række sjove idéer til poster, og hvordan I kan planlægge skattejagten.

SE OGSÅ: Piratfødselsdag, regnbuefødselsdag, ninjafødselsdag og mange andre temafødselsdage

Historien bag skattejagten

Find på en sjov/spændende/uhyggelig historie til, hvorfor de skal finde en skat. Fortæl fx .hvordan du har købt chokolademønter, men pirater har stjålet mønterne, fordi de troede det var ægte guld. Nu har de gravet skatten ned, og børnene skal finde den.

SE OGSÅ: Bag regnbuekage, hvor smarties vælter ud

Poster på skattejagten

 • God til 2-4-årige: Lav simple tegninger af dyr, og få dem til at sige dyrelyden for at få det næste dyr, man de skal finde.
 • Pust balloner op og put papirsedler med bogstaver i. Børnene skal hoppe på ballonerne og få dem til at sprænge, og så skal de finde ledetråden til den næste post ved at sætte bogstaverne sammen. Køb super flotte balloner tal og flotte farver her (reklamelink)
  Er du træt at at puste balloner op? Køb en ballonpumpe til 27,50 kr. her (reklamelink)
 • Gå med æg på en ske og fyld en spand op. Når spanden er fuld, får de den næste ledetråd.
 • Sæt en masse små flag ud i højt græs eller bevoksning og få børnene til at lede efter dem. Når de har samlet et bestemt antal, får de næste ledetråd.
 • Tøm kander med vand med sugerør for at få den næste ledetråd.
 • Ryst børnene sammen ved at starte med at klippe skattekortet i stykker (gerne så mange stykker, som der er børn) hver del pakkes ind i madpapir/bagepapir og bolledej rundt om og bages som normalt. Så får børnene deres boller (evt pyntet med sørøverting) og skal så starte med at spise bollerne og samle kortet i fællesskab, inden jagten kan begynde
 • Tag nær-billeder af hvor næste post er, så børnene i fællesskab skal finde ud af, hvor det er. F.eks. et nær-billede gyngen, når de kommer over til gyngen finder de så et nær-billede af skraldespanden o.s.v. 
  Du kan evt starte med en låst kuffert/kiste med et nær-billede på og fortælle at de skal finde nøglen dertil. Ved sidste post hænger nøglen så...
 • Børnene skal 2 og 2 fodre hinanden flødebolle med bind for øjnene. 
  De får udleveret tørklæder og kort. For at komme videre skal de passe på ikke at blive spist af krokodiller ved at balancere på et reb/bræt. 
 • Klæd børnene ud lidt efter lidt ved hver post. Fx som en pirat eller prinsesse.
 • Drys mel ud som et spor de skal følge rundt i haven.
 • 'Søslangebræk' :lav en blanding af havregrød og kogt spaghetti, evt frugtfarve. Put forskellige let genkendelige dimser (legoklods, nøgle, terning, mønt, grankogle, fødselsdagslys, kastanje, legetøjsbil, skakbrik osv) ned i blandingen og lad børnene mærke sig frem og fortælle hvad de finder. Hvor mange forskellige ting kan de finde på 1 minut?
 •  Byg en labyrint af halmballer og gem små flag, stjerner, puslespilsbrikker rundt om i den - højt, lavt og næsten usynligt, så der er noget for alle aldre. Lad de store hjælpe de små med at læse sedler, lægge puslespil osv. Pynt evt også med 'ikke relevante' ting, så der er noget at kigge på. Gem evt små plastik bondegårdsdyr og lad dem finde 3 ens, eller 5 forskellige.

Husk fine slikposer til at gøre skatten ekstra spændende - find et stort udvalg af slikposer i alskens farver og mønstre her (reklamelink)

SE OGSÅ: Juice-mænd til uddelling i børnehaven på fødselsdagen - nemme at lave

Har du husket papirflag til fødselsdagsfesten? Køb dem i massevis her (reklamelink)

Lav en kreativ aktivitet til børnefødselsdagen - Find idéer og materialer her (reklamelink)

Skattejagt i mini-format

Der sker meget på en fødselsdag, så det kan være en idé, at lave skattejagt i mini-format, så det ikke tager alt for lang tid. Der skal også være tid til fri leg og en masse andet.

 • Spraymal 10 sten med guldfarve og læg dem på et aflangt bræt, som I så også spraymaler. På den måde kan man se, at der mangler 10 sten på brætte og det bliver et slags puslespil. Læg sten rundt i haven og så skal børnene finde dem. Først når de har fundet 10 sten, må de få skatten. Du kan også grave stenene ned, hvis I har en sandkasse.
  Køb guldspraymaling her (reklamelink)
 • Kopier et billedlotteri og hæng brikkerne op rundt omkring i haven. Så får hvert barn eller små hold en plade og skal så på jagt efter deres 9 billeder, som så krydses over, når de er fundet. De store vil måske hurtigst få deres udfyldt, men så har man bare en ny plade til dem. Til de mindste kan man klippe plader med kun 3 eller 6 billeder, der skal findes, eller dele børnene op med en stor og en lille sammen, så de kan hjælpes ad. 
 • Tegn et skattekort med stort x hvor skatten er. Klip det i ti stykker. Kom hvert stykke i en ballon, som du puster op og hænger rundt om i nabolaget. Så skal ungerne finde ballonerne og sammen samle kortet og finde skatten.
 • Sæt gavebånd i hver sin farve om børnenes håndled. Så har du hængt 10 stykker i hver farve rundt i haven. Først nå alle børn har fundet 10 stykker gavehånd i deres farve, må de få skatten.

Husk fine slikposer til at gøre skatten ekstra spændende - find et stort udvalg af slikposer i alskens farver og mønstre her (reklamelink)

SE OGSÅ: 9 kreative kager til børnefødselsdagen

Annonce:

 

Kreativ aktivitet på børnefødselsdagen

Skal der være lidt ekstra sjov på børnefødselsdagen, så lad børnene lave deres eget selvportræt i den sjove modelleringsmasse, silk clay. Det vil helt sikkert være et kæmpe hit, og du kan tage et fællesbillede af de fine selvportrætter til minde om fødselsdagen.

Køb et stort sæt til selvportrætter i Silk Clay her (reklamelink)

Annonce: