Ide

Idéer til skattejagt

ideer til skattejagt
Få idéer til en super sjov skattejagt til børnefødselsdagen.

Annonce: 

En god gammeldags skattejagt er altid et hit til børnefødselsdagen. Her får du en række sjove idéer til poster, og hvordan I kan planlægge skattejagten.

Historien bag skattejagten

Find på en sjov/spændende/uhyggelig historie til, hvorfor de skal finde en skat. Fortæl fx .hvordan du har købt chokolademønter, men pirater har stjålet mønterne, fordi de troede det var ægte guld. Nu har de gravet skatten ned, og børnene skal finde den.

Skattekort

Det gør skattejagten ekstra sjov, hvis der er et skattekort. Du kan selv tegne et på et stykke papir. Du kan evt. gulne det med kaffe og krølle det, så det ligner et gammelt skattekort, du har fundet. Tegn evt. nogle punkter, som børnene kan genkende: Legestativet, garagen eller et bestemt træ i haven, som de kan genkende. Her kan du have posterne på skattejagten. 

Gør det nemt: Køb færdige skattekort

Du kan også købe mange flotte færdige skattekort. Ofte kan du lave skattejagten lidt ud fra de færdige kort.

Det gør nemlig skattejagten ekstra spændende og autentisk med et skattekort i hånden. Køb gerne et skattekort til hvert barn, der deltager i skattejagten.

Køb skattekort med gammelt og slidt udseende (4 stk for kun 35 kr. - reklame)

TIP: Det er oplagt at lave fødselsdag med pirattema, hvis I skal på skattejagt. Køb også gerne klap for øjet til hvert af børnene og papkrus og tallerkner med piratflag. Børnene vil elske det. Og det er en nem måde for forældre at score point på ;-)

skattejagt skattekort

Poster på skattejagten

En skattejagt har typisk nogle poster med nogle opgaver børnene skal løse. Lav 3-6 poster og lad så den sidste post være der, hvor børnene skal finde skatten.

Skattekort eller ledetråd: Hvis ikke børnene har et skattekort, så kan du også give dem ledetråde. Når de har løst en opgave, så giver du en ledetråd for, hvor den næste post er. Eksempel på ledetråd: "Kig hvor vi kan plukke æbler" og posten er så ved æbletræet i haven. Du kan enten skrive ledetråden på et stykke papir eller blot sige den højt til børnene, når de har løst en post.

Her får du idéer til de enkelte poster:

 • Ballonsjov: Pust balloner op og put papirsedler med bogstaver i. Børnene skal hoppe på ballonerne og få dem til at sprænge, og så skal de finde ledetråden til den næste post ved at sætte bogstaverne sammen. 
   
 • Balance med æg: Gå med æg på en ske og fyld en spand op. Når spanden er fuld, får de den næste ledetråd.
   
 • Find flag: Sæt en masse små flag ud i højt græs eller bevoksning og få børnene til at lede efter dem. Når de har samlet et bestemt antal, får de næste ledetråd.
   
 • Kims leg: Læg en masse forskellige små ting (10-20 stk) på et tæppe. Bed børnene om at kigge godt på tingene. Giv dem lige et par minutter til at stå og kigge. Læg nu et tæppe over. Nu skal de huske så mange ting som muligt. Du kan fx sige, at de skal kunne huske mindst halvdelen af tingene for at komme videre. Så kan du jo hjælpe dem lidt på vej med hints, hvis det er svært for dem.
   
 • Sug vand: Tøm kander med vand med sugerør for at få den næste ledetråd.
   
 • Føl og gæt hvad det er: Giv børnene bind for øjnene og giv dem noget i hånden, som de skal gætte hvad er. Det kan fx være noget, der føles lidt underligt eller ulækkert. En majskolbe, en paryk - se rundt, hvad du har af ting, der kan føles underligt, men som de alligevel kan gætte. Vælg ting med forskellige overflader og strukturer. 
  Du kan også lave denne leg med at smage på ting med bind for øjnene: Kanel, salt osv.
   
 • Flødebollefodring: Børnene skal to og to fodre hinanden flødebolle med bind for øjnene. 
   
 • Udklædning: Klæd børnene ud lidt efter lidt ved hver post. Fx som en pirat eller prinsesse.
   
 • Melspor: Drys mel ud som et spor de skal følge rundt i haven.
   
 • 'Søslangebræk' :lav en blanding af havregrød og kogt spaghetti, evt frugtfarve. Put forskellige let genkendelige dimser (legoklods, nøgle, terning, mønt, grankogle, fødselsdagslys, kastanje, legetøjsbil, skakbrik osv) ned i blandingen og lad børnene mærke sig frem og fortælle hvad de finder. Hvor mange forskellige ting kan de finde på 1 minut?

GØR DET NEMT: Bland selv en slikpose online hos slikworld.dk til børnenes skat på skattejagten (reklamelink)

Skattejagt i mini-format

Der sker meget på en fødselsdag, så det kan være en idé, at lave skattejagt i mini-format, så det ikke tager alt for lang tid. Der skal også være tid til fri leg og en masse andet.

 • Spraymal 10 sten med guldfarve og læg dem på et aflangt bræt, som I så også spraymaler. På den måde kan man se, at der mangler 10 sten på brættet, og det bliver et slags puslespil. Læg sten rundt i haven, og så skal børnene finde dem. Først når de har fundet 10 sten, må de få skatten. Du kan også grave stenene ned, hvis I har en sandkasse.
  Køb guldspraymaling her (reklamelink)
   
 • Kopier et billedlotteri og hæng brikkerne op rundt omkring i haven. Så får hvert barn eller små hold en plade og skal så på jagt efter deres 9 billeder, som så krydses over, når de er fundet. De store vil måske hurtigst få deres udfyldt, men så har man bare en ny plade til dem. Til de mindste kan man klippe plader med kun 3 eller 6 billeder, der skal findes, eller dele børnene op med en stor og en lille sammen, så de kan hjælpes ad. 
   
 • Tegn et skattekort med stort x hvor skatten er. Klip det i ti stykker. Kom hvert stykke i en ballon, som du puster op og hænger rundt om i nabolaget. Så skal ungerne finde ballonerne og sammen samle kortet og finde skatten.
   
 • Sæt gavebånd eller garn i hver sin farve om børnenes håndled. Så har du hængt 10 stykker i hver farve rundt i haven. Først nå alle børn har fundet 10 stykker gavebånd eller garn i deres farve, må de få skatten. Er der mange børn kan nogle af børnene jo godt have den samme farve, og du kan sagtens hænge en del ekstra stykker op rundt om i haven.

Skatten

Lav en skat med fx en slikpose til hver af børnene, der er med til børnefødselsdagen. Du kan komme den i en æske, måske blot en skoæske. Det er selvfølgelig skønt med en flot skattekiste, men det betyder tit ikke så meget for børn. Det vigtigste er, at den er gemt godt, så de skal finde den. Og den må også meget gerne være gravet ned et sted eller lagt under nogle grene eller blade eller et eller andet.

Husk fine slikposer til at gøre skatten ekstra spændende

ideer til skattejagt

GØR DET NEMT: Bland selv en slikpose online hos slikworld.dk til børnenes skat på skattejagten (reklamelink)

Annonce: