Ide

Sjov natur-skattejagt med insektkort

insektskattejagt
Print sjove insektkort ud og gå på skattejagt efter insekter i din have eller en park.

Annonce: 

(Reklame)

Med sjove insektkort kan børn lære om bier, sommerfugle og regnorme, mens de er på en spændende skattejagt rundt i naturen. 

Det er nemlig super vigtigt, at børn får kendskab til naturen. For når de får større kendskab til alle de planter og levende væsner, der omgiver os, får de også mere lyst til at passe på dem.

Et tysk studie fra 2017 viser, at biomassen af flyvende insekter er gået tilbage med 74 % over 27 år. Det er vildt skræmmende, og det er afgørende, at der bliver gjort noget for at få det til at stige igen.

Så vi kan jo starte med de små poder, og hvilket barn er ikke med på en sjov skattejagt?

insektskattejagt

Sådan fungerer insektskattejagten

Du finder de sjove insektkort på HP Printables - websitet fyldt med sjove aktiviteter for børn til at printe ud. 

Print insektskattejagten ud her

Du kan enten printe et sæt ud pr. barn eller børnene kan være sammen om at finde insekterne.

Klip nu kortene ud. 

Der er ni kort med hvert sit insekt på (fx hveps, mariehøne og regnorm). Og så er der et ark med et stort motiv med alle insekterne på. Det fungerer også som et slags puslespil, hvor kortene er brikker, som skal lægges på motivet på arket.

insektskattejagt

Nu skal børnene ud at finde de ni insekter i naturen. Hver gang de finder et af insekterne på kortene, må de lægge et kort på motivet. Og de skal også sætte et kryds, hvor der står hveps, mariehøne osv. (Teksten er på engelsk)

Du kan evt. sætte et stopur til 10 minutter, så det gælder om at have fundet flest insekter på 10 minutter.

Du kan også finde et syltetøjsglas og lave huller i låget. Så kan børnene fange insekterne i glasset, og man kan evt. få et bounspoint for 

Der står spændende facts om insekterne på kortene. Læs dem op for børnene, for på den måde lærer børnene om dem undervejs.

Du kan evt. have en lille præmie klar, når de har fundet alle insekterne.

Se da vi lavede naturmandalaer her og var på insektskattejagt.

Blæk på abonnement

Tip: Hvis I printer meget i din familie - børnene til skole og kreasjov, og de voksne til arbejde - så vil jeg anbefale HPs smarte service, der hedder Instant Ink. Det er blæk på abonnement. 

Vi har det herhjemme, for vi printer meget. Og det er så rart at vide, at min printer aldrig løber tør for blæk. Når min printer er ved at løbe tør, sender HP blækpatroner min vej. Så betaler man blot et månedligt beløb, og man kan printe op til et vist antal sider. Det betyder ikke noget for prisen, om du printer en hel side med farveblæk eller blot sort/hvid tekst. En side er en side. Det er altså ret smart, og du kan spare en del på blæk med Instant Ink. 

Læs mere om Instant Ink her

 

 

Annonce: