Ide

Pynt cupcakes med fondant

Pynt drage cupcakes med fondant
Fondant er utrolig sjovt og nemt at arbejde med. Du kan fx lave drage-cupcakes eller finde på lige det du og dine børn kan lide.

Det skal du bruge

Cupcakes (opskrift længere nede)

Muffinforme - køb gode muffinforme fra Bagetid.dk her

Fondant - Køb fondant i alle regnbuensfarver fra Bagetid.dk her

Chokoladefrosting 

Silikoneform - Køb silikoneform med ornamenter fra Bagetid.dk her

Evt. madpen 

Annonce: 

(Annonce)

Herhjemme er vi vilde med drager. Vi (mor, far, Agnes og Albert) har nemlig lige været inde og se “Sådan træner du din drage 3”.

Og hvor sejt er det lige at kunne lave sine egne drage-cupcakes? Det kan du nemt gøre med fondant, og jeg har netop fundet ud af, hvor sjov den modellerbare masse er at arbejde med.

drage muffins fondant cupcake

Jeg fik nemlig for nylig en pakke med fondant tilsendt fra de søde folk hos Bagetid.dk. Og jeg tænkte straks på drager, da jeg så den smarte silikoneform, de også sendte med. Mere om formen længere nede.

Fondant er en modellerbar glasur, som også kaldes sugarpaste. Den minder lidt om marcipan i konsistensen, men det er meget nemmere at arbejde med. Du kan rulle det ud og stikke det ud med udstikkere, bruge silikoneforme til at lave aftryk i fondanten eller forme figurer af det.

Køb fondant i alle regnbuensfarver fra Bagetid.dk her

Skal du holde børnefødselsdag derhjemme eller skal dit barn dele ud i børnehave eller skole? Så er fondant en god mulighed for at lave cupcakes med figurer, som dit barn er vild med.

drage muffins fondant cupcake

Sådan laver du drage-cupcakes

Først bager du det antal cupcakes, som du skal bruge. Det er en god idé at lave nogle cupcakes, der er lidt neutrale i smagen, når du kommer fondant ovenpå. Fondant smager dejlig sødt - mange børn er vilde med det.

Her får du min opskrift på cupcakes. De blev gode og luftige:

Opskrift på cupcakes

Ingredienser

(14 stk)

180 g smør

200 g sukker

1 ½ tsk vaniljesukker

3 æg

1 ½ tsk bagepulver

En knivspids salt

350 g hvedemel

1 ½ dl mælk

Muffinforme - køb gode muffinforme fra Bagetid.dk her

Tilberedning

 • Tænd for ovnen (varmluft) på 200 grader.
 • Skær smør i firkanter og pisk det sammen med sukker og vaniljesukker, til det er blandet sammen til en samlet masse.
 • Kom æggene i et ad gangen, mens du pisker.
 • Sigt melet i en ny skål og bland det med salt og bagepulver.
 • Nu kommer du skiftevis mælk og melblanding i smørblandingen, mens du pisker.
 • Kom dejen i muffinforme og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter.
 • Vent med at pynte kagerne til de er helt afkølede.

drage muffins fondant cupcake

Pynt med fondant

Mens kagerne bager og køler af, kan du sagtens gå i gang med at lave fondantpynten.

Sådan laver du dragen

 • Tag en klump lilla fondant og rul det ud til det er ca. 0,3 mm tykt. Brug en rund udstikker eller et glas, der passer i cupcakens diameter til at lave cirklen, der skal være bunden, hvor dragen skal sidde på. Jeg tegnede også et mønster af buer med en madpen fra Bagetid.dk på den udstikkede bund.
 • Nu laver former du dragens hale. Når du er tilfreds med formen, kommer du en anelse vand under halen, hvor den skal sidde fast på bunden. Hav et lille glas vand stående. Dyp fingeren i glasset og kom kun ganske lidt vand på. Det fungerer lidt som lim.
 • Jeg lavede en lille kugle fondant for enden af halen, hvor hovedet kunne ligge på. Hovedet former du, og sætter på kuglen eller for enden af halen.
 • Brug en kødnål til at lave næsebor og huller til øjnene. Øjnene laves af små hvide kugler fondant, som lige passer i hullerne. Jeg lavede de sorte prikker i øjnene med en madpen fra Bagetid.dk. Lav øjenlåg af lilla fondant.
 • Jeg fandt den smarteste silikoneform med ornamenter hos Bagetid.dk, som ser meget drage-agtige ud. Med silikoneformen kan du nemt lave dele til dragen, så der kommer mange fine detaljer på halen, ørerne og vingerne. Du kommer simpelthen en klump ned i formen, og når du tager den forsigtigt op har den fået det fineste aftryk fra formen. Jeg tænker, der er et utal af muligheder for at lave virkelig prof kager med den silikoneform. Du sætter delene på dragen med lidt vand.

Køb fondant i alle regnbuensfarver fra Bagetid.dk her

drage muffins fondant cupcake

Sæt dragen på cupcake

Når du er færdig med dragen, sætter du den på cupcaken med lækker chokoladefrosting under. Den fungerer nemlig som lim. Jeg brugte en færdiglavet frosting fra Bagetid.dk, som smager lækkert, og som kommer på en praktisk sprøjte med fire forskellige tyller. Jeg skar toppen af mine cupkakes, inden jeg puttede frosting på, så fondant-dragen kunne stå på en lige flade. Men det er ikke nødvendigt, hvis dine cupcakes har fået en lige overflade. Mine hævede flot op - lækkert, men ikke så praktisk til pynt. Og så kunne jeg også lige smage det, jeg skar af. Mums.

Jeg lavede også vikingehjelme, bøger og fine blomster med den smarte silikoneform fra Bagetid.dk, så der kom lidt flere ting, der mindede om filmen “Sådan træner du en drage 3”.

Jeg tænker, at du kan forme lige det, du vil ud af fondant. Glæd dine børn med det de holder af - om det er Paw Patrol, Lego, My Little Pony eller Gurli Gris. Og husk, at børn er slet ikke så kritiske som dig selv. De kan også selv være med til at forme pynten til kagerne. Det vil de helt sikkert elske.

Køb fondant i alle regnbuensfarver fra Bagetid.dk her

Jeg er selv overrasket over, hvor nemt det er at arbejde med. Det er dejlig blødt og elastisk. Det bliver lidt tørt, når det ligger. Men så skal man bare lige sidde lidt med det i hænderne, og så bliver det formbart igen.

Jeg er også overrasket over, hvor langt en pakke med 250g fondant strækker. Jeg har kun brugt ganske lidt til disse dragekager. Og det kan holde sig i 6-9 måneder, så jeg glæder mig til alt det kagepyntning, jeg nu skal i gang med. INGEN kage bliver kedelig at se på her i huset.

drage muffins fondant cupcake

Annonce: