Ide

Lær om penge: kreative idéer

Penge skyen: Lær din børn om penge
Lav møntædende monstre eller fold en pung af en mælkekarton. Jeg viser kreative idéer på Pengeskyen.dk - Danske Banks nye, sjove univers, der lærer børn om penge.

Annonce: 

(Reklame)

Hvordan lærer du dine børn om penge? Herhjemme får børnene lommepenge, og den ældste, Agnes, på 9 år har rimelig godt styr på, hvad hun kan få for 100 kr. Den yngste, Albert, på 6 år har lige lært de forskellige mønter og sedler at kende, men har ikke helt forstået pengenes værdi endnu.

Det er vigtigt for mig, at de lærer om penge - ikke fordi de skal lære at skrabe dem til sig. Men fordi en sund økonomi giver en ro i livet, og det vil jeg gerne give dem med ind i voksenlivet.

pengeskyen børn penge

Pengeskyen.dk - sjov læring

Jeg er en del af Danske Banks nye univers Pengeskyen.dk - en kæmpe vidensbank fyldt med tips, videoer, quizzer og meget andet, der lærer børn om penge. Alt materialet er lavet i børnehøjde - super sjovt, fx. med Signe Lindkvist som vært på nogle sjove udfordringer for børnefamilier.

Tjek Pengeskyen.dk ud her

pengeskyen abe penge børn

Møntædende monstre og print-selv-supermarked

Jeg blev rigtig glad, da Danske Bank spurgte, om jeg ville dele ud af min kreativitet på Pengeskyen.dk. For jeg kan godt lide, når børn også kan lære noget af de kreative idéer. Og der er absolut ingen grund til, at det skal være kedeligt at lære om penge. 

Så jeg har lavet print-selv-supermarked, møntædende monstre, pligtaben ovenfor og flere lærerige pengeidéer. Og hold op, hvor har det været sjovt at lave det hele. Håber børnene rundt i landet får det lige så sjovt med det, som jeg og mine små hjælpere, Agnes og Albert har haft det.

Se mine 5 kreative idéer på Pengeskyen.dk - videoer, gratis skabeloner og andet til at printe ud

Pung af mælkekarton

pengeskyen pung mælekarton

Hvis børn skal lære om penge, så er det rigtig godt med en pung til lommepengene. Når de har mønter og sedler i hænderne, så lærer de nemmere værdien af penge. Hvor meget kan man få for en tyver? Og hvordan tæller man, hvor mange penge der er i pungen?

Og du behøver slet ikke gå ud og købe en dyr pung til dit barn. I kan nemlig selv lave den ud af noget så simpelt som en mælkekarton. Den er super nem at lave - du skal ikke engang bruge lim.

Da jeg lavede punge af mælkekartoner med Agnes og Albert stod jeg primært for at folde dem, og så dekorerede de dem selv. De er meget stolte af deres hjemmelavede punge. 

Se hvad du skal bruge og hvordan du folder pungen i video på Pengeskyen.dk

Møntædende monstre

pengeskyen pengemonster penge børn toiletrulle

Det kan være ret svært for børn at kende forskel på de danske mønter. Der er seks forskellige, og flere af dem ligner hinanden meget. 

Så hvorfor ikke gøre en leg ud af at lære de forskellige danske mønter at kende? 

Jeg har fundet på en sjov leg med toiletrullerør og mønter. I skal simpelthen dekorere rørene, så de ligner monstre. Lav seks af dem, for så er der så hvert monster spiser sin mønttype.

Der var kamp om toiletrullerørene hjemme hos os i den tid, vi lavde de møntædende monstre. Toiletpapiret kom knap nok af rullen, før den fik nyt liv som farvestrålende pengemonster.

Se hvordan du laver pengemonstrene, og hvordan I kan lave en lærerig pengeleg med dem i video på Pengeskyen.dk

Vi skal lege supermarked

pengeskyen supermarked penge børn

Det kan være svært for børn helt at forstå, hvor mange penge mor og far bruger på en tur i supermarkedet. De ser mor eller far lægge varer på båndet, køre dankortet igennem ved kassen, og så kan de ellers tage de indkøbte varer med hjem.

Men hvad koster en liter mælk egentlig? Og hvor mange af de små mønter eller de store sedler skal op af pungen for, at man kan tage hele indkøbsposen med hjem?

Jeg har lavet en sjov leg med varer og pengesedler, som du bare kan printe ud, og så har har I alt, I skal bruge til det. 

Agnes og Albert fik mange til at gå med at lege supermarked. Alle varer blev lagt op, og vi skiftedes til at være sælger og kunde.

Print gratis pdf med varer, mønter, sedler, indkøbslister m.m. ud på Pengeskyen.dk

Annonce: