Ide

Lav en kreativitetspakke til bilturen

aktiviteter til bilferien, bilturen, printables, hp
Her får du tips til, hvordan du nemt kan lave en kreativitetspakke med gratis printede aktivitetssider, som børnene kan få med på bagsædet eller i flyet.

Annonce: 

(Annonce)

Har du og din familie lang køretur foran jer for at nå feriemålet? Jeg har selv været der med mine børn mange gange. Vi har fx kørt i bil helt til Tjekkiet og tilbage igen på ferie. Og hver gang har jeg haft lidt aktiviteter og kreamaterialer til børnene med på turen. Det er bare altid et hit.

Men det er jo ikke alt krea, der er lige velegnet. Maling fx er ikke det skønneste, når de voksne sidder på forsædet og ikke ordentligt kan nå om til børnene på bagsædet. Så ender bilen hvert fald med at være farverig indvendig. 

aktiviteter til bilferien, bilturen, printables, hp

Jeg har her gjort det nemt for jer med en færdig “opskrift” på, hvordan du laver en kreativitetspakke til børnene. Så er de aktiveret selvom bilturen skulle gå langt syd- eller nordpå. Kreativitetspakken kan også sagtens tages med på flyet eller i toget.

Jeg har nemlig lavet kreativitetspakker til begge mine egne børn i år, som de allerede har afprøvet og synes er sjove. Og så kan jeg jo lige så godt dele mine idéer med jer.

aktiviteter til bilferien, bilturen, printables, hp

Sådan laver du kreativitetspakken 

1. Udprintede aktivitetssider

Inde på HP Printables finder du virkelig mange sjove og flotte aktivitetssider for børn. Jeg laver her en liste til dig over de sider, jeg selv har printet ud til mine egne børn. Print gerne de sider, hvor der skal klippes, ud på karton, hvis du har det.

aktiviteter til bilferien, bilturen, printables, hp

Jeg har også fundet mange sjove figurer på printables - en slags stickers, som man kan printe ud. Jeg fandt på, at man kan printe baggrunde ud - fx landskaber, byer, en legeplads osv. Og så kan børnene klippe figurer ud og lime dem på baggrundene. Søg bare på Google efter gode baggrunde og print dem ud.

Så skal du bare huske at pakke limstift eller dobbeltklæbende tape i kreativitetspakken. Jeg havde selv noget dobbeltklæbende tape, der er delt ind i firkanter (egentlig til fotoalbums), som er helt perfekt. Men en limstift er også helt fin. 

Når børnene klipper figurerne ud, så behøver de ikke at klippe helt ind til kanten. Vis dem evt., at de bare kan klippe, så der er en hvid kant rundt om figuren. Ellers er det lidt svært at klippe - særligt hvis det bumler lidt på køreturen.

aktiviteter til bilferien, bilturen, printables, hp

Her er de figurer, jeg printede ud på HP Printables:

aktiviteter til bilferien, bilturen, hp, printables

Blæk på abonnement

Tip: Hvis I printer meget i din familie - børnene til skole og kreasjov, og de voksne til arbejde - så vil jeg anbefale HPs smarte service, der hedder Instant Ink. Det er blæk på abonnement. 

Vi har det herhjemme, for vi printer meget. Og det er så rart at vide, at min printer aldrig løber tør for blæk. Når min printer er ved at løbe tør, sender HP blækpatroner min vej. Så betaler man blot et månedligt beløb, og man kan printe op til et vist antal sider. Det betyder ikke noget for prisen, om du printer en hel side med farveblæk eller blot sort/hvid tekst. En side er en side. Det er altså ret smart, og du kan spare en del på blæk med Instant Ink. 

Læs mere om Instant Ink her

2. Hvidt papir eller karton

Husk også lidt hvidt papir eller karton, som børnene kan tegne og lime på og klippe i.

3. Kreamaterialer

For at børnene skal have det sjovt med at klippe-klistre på bagsædet skal du huske:

  • Saks - hvis det er et større barn, der kan håndtere en saks med spids, er det rigtig fint.
  • limstift, tape eller dobbeltklæbende tape
  • Tuscher, farvekridt eller farveblyanter (er du bange for tuschpletter på bagsæderne, så vælg farvekridt eller farveblyanter)
  • Blyant, viskelæder og blyantsspidser

aktiviteter til bilturen, hp, printables

4. Clipboard

Med et clipboard er papiret, barnet skal tegne eller lime på, sikret af klemmen. Så skrider papiret ikke, og det er nemt at tegne på det hårde bræt.

5. Taske eller mappe til A4-format

Kom det hele i en taske eller mappe til A4-format. Så kommer det hele ikke til at flyde på bagsædet, og dit barn kan tage mappen eller tasken med videre på rejsen ind i sommerhuset, hotelværelset eller hvor I nu skal på ferie.

Håber I kunne bruge idéerne - rigtig god ferie!

aktiviteter til bilferien, bilturen, printables, hp

aktiviteter til bilferien, bilturen, hp, printables

Annonce: