Ide

Espadrillos til mor og barn

Lav jeres helt egne espadrillos og få dit barn til at dekorere dem helt, som det selv vil.

Annonce: 

Sponseret

Her på Kreativ med Ungerne har vi været i gang med at lave espadrillos. Vi har nemlig prøvet det smarte mønster med tilhørende skosåler fra Stof & Stil af. Og det er altså noget ganske særligt at stå med et par sko i hænderne, som man helt selv har designet og syet.

Min datter Agnes og jeg var inviteret til fælles fødselsdag for Tante Anne og kusine Alba. Så da jeg så idéen med at DIY-espadrillos hos Stof & Stil, tænkte jeg straks, at Agnes og jeg skulle prøve at lave dem til dem i gave. Mor-datter-sko, det er da fantastisk.

Køb espadrille-såler med tilhørende mønster, foer og snor hos Stof & Stil her

(Sålerne findes i str. 30-41)

Sådan laver du espadrillos

Stof & Stil har lavet en rigtig god video (som du kan se her nedenfor), som viser trin-for-trin, hvordan du laver skoene. Neden for videoen beskriver jeg, hvordan du laver et par.

1. Tegn mønster af og klip ud

Klip det størrelse mønster ud, som du har købt sålen i. Læg det på stoffet og klip med 1 cm sømmerum. Klip 2 til forenden og 2 til bagenden af skoene - både i stof og foer.

2. Dekorér stoffet

Lad cirka 2 cm stå i kanten af stoffet, da det både skal syes på maskinen, og så kommer der også 1 cm sting indover stoffet, når det skal syes på sålen.

espadrillos

Agnes malede først med tekstiltusch på det ene par. Så klippede hun små stykker ud af det lyserøde strygestof med glittereffekt. Jeg brugte en stencil med alfabetet til at tegne 4 A’er på strygestoffet til at sætte på enden af skoene, da de jo var til Anne og Alba - Husk at lave dem spejlvendt på bagsiden af strygestoffet.

Strygestoffet fungerer på den måde, at man lægger det udklippede på stoffet. Så lægger man et klæde over og stryger fra forsiden i 30 sekunder, og så vender man stoffet rundt og stryger det fra bagsiden.

Jeg var meget imponeret over, hvor nemt det var, og hvor flot resultatet blev. Et produkt, jeg helt sikkert vil bruge til mange andre ting. Jeg kender i hvert fald en 4-årig pige, der vil blive meget mere glad for meget af sit tøj, hvis jeg lige stryger lidt glimmerhjerter eller andet på det.

3. Sy sammen på symaskine

Nu syr du stof og foer sammen (ret mod ret) som anvist i videoen. Så vender du det om på retsiden og stryger det sammen fra retsiden. Nu syr du kantebånd på de fire dele.

4. Sy stoffet på sålen i hånden

Sy stoffet på sålen med sting, som du kan se i videoen. Brug en stærk snor. Jeg syede først med en stramaj-nål i str. 18, men den i str. 20 er faktisk bedre, erfarede jeg. Det kan også være en idé at bruge tang til at trække nålen ud med, for det er altså lidt hårdt for fingrene. Pas dog på, du ikke knækker nålen med tangen.

Hold op, hvor var det tilfredsstillende at stå med to par sko i hænderne, som Agnes og jeg selv havde lavet. Det tog en del timer at lave dem, men det er da fedt at være sin egen skomager. Og der blev virkelig sat pris på de flotte sko, da vi gav dem til tante Anne og kusine Alba.

Køb espadrille-såler med tilhørende mønster, foer og snor hos Stof & Stil her

(Sålerne findes i str. 30-41)

Artiklen er en annonce.

espadrillos

 

Annonce: