Ide

BioBeads - geniale nye perler til perleplader

nabbi biobeads
Nu kan du endelig bare sige ”skidt pyt”, hvis du taber en rørperle i græsset, for NABBI BioBeads opløses i naturen uden at efterlade forurening i vand eller jord.

Annonce: 

(Reklame / Samarbejde med CChobby.dk)

Jeg har i mange år ønsket mig miljøvenlige perler. Og nu er de her: BioBeads fra NABBI er lavet af det biobaserede materiale Biodolomer. Og de kommer i en palette af virkelig flotte farver. 

Se BioBeads i over 20 forskellige farver hos CChobby.dk

Biodolomer baseres på råmaterialer, der er fremstillet af vedvarende kilder såsom rug, hvede, korn, vegetabilsk olie, calciumcarbonat og mælkesyre, der bliver tilsat biologisk nedbrydelig polyester for at blive til komposterbar polymer.

Så nu kan du endelig bare sige ”skidt pyt”, hvis du taber en rørperle i græsset, for NABBI BioBeads opløses i naturen uden at efterlade forurening i vand eller jord. Det er skønt, særligt om sommeren, hvor mange af os sidder ude og laver perler.

Line Hvid Biobeads nabbi

Gratis mønster til dig

I sidste uge gik vi helt perleamok herhjemme. Det kommer sådan lidt i faser med os og perlerne. Og med helt nye perler i nye flotte farver fik både jeg, min søn på 8 år og min datter på 11 år blod på tanden med at skabe vores egne designs samt finde flotte designs på nettet.

Jeg selv gik først selv i gang med at udvikle en perleplade, som skulle vise noget med bæredygtighed. Det blev til mit design “Rent hav”, som er en slags hyldest til det arbejde, der bliver gjort for at holde havene rene for alt dyrelivet. Og jeg har lavet et mønster til jer, hvis I har lyst til at lave mit design.

Download mit design “Rent hav” gratis her

(Du finder direkte links til de 10 farvenuancer, som jeg har brugt til designet, nederst på denne side)

Lav dit eget design med smarte programmer

Jeg har håndtegnet designet, og så kørte jeg det igennem programmet Pixel Beads, som ligger gratis online. Programmet omdanner simpelthen et foto til pixels, og så kan du lave perler efter det.

nabbi biobeads

Jeg måtte justere lidt på, hvor mange farver der skulle bruges og kom til sidst frem til et mønster, som jeg lagde perlerne efter. Du kan prøve det samme med et foto eller dit barns egen tegning - Husk at jo flere pixels/firkanter jo mere detaljeret bliver dit design. Men jo længere tid tager det selvfølgelig også at lægge perlerne.

Find programmet Pixel-Beads her

nabbi biobeads

Da jeg lagde perlerne forenklede jeg designet lidt. Herefter tegnede jeg det nye design ind i et et nyt program, der hedder Grid Paint. Det er simpelthen et grid - et slags digitalt ternet papir - hvor man kan farve firkanterne i forskellige farver. Det er ret smart.

Find programmet Grid Paint her

NABBI biobeads

Min søn Albert på 8 år blev nysgerrig, da han så programmet, og gik selv i gang med sine egne designs. Han blev helt grebet af de i flere dage, hvor han tegnede og tegnede på computeren. Så printede vi hans designs ud, så han kunne lægge dem i NABBI BioBeads. Jeg kan virkelig anbefale det program til børn. Det er super enkelt og har nogle smarte værktøjer.

På Grid-Paint ligger designs offentligt, så I kan faktisk gå ind og lave Alberts designs i perler, hvis I vil. Fx denne chokoladebar, som var den første, han lavede.

Se Alberts mange designs her

Det var sådan en lidt kringlet måde, jeg fik skabt mit design på, men jeg synes bare, det giver designet noget, at det er håndtegnet. Jeg kan godt lide kontrasten mellem det skæve og det pixelerede.

Min datter Agnes på 11 år er vild med en japansk manga-serie, der hedder Naruto. Så hun fandt flere fine designs med det og lavede på den måde pynt til sit værelse.

Lækker farvepalette

Jeg havde fyldt perlerne i nogle trææsker fra CChobby.dk. BioBeads kommer i fine papirposer, men det er alligevel rart at have dem i æsker, når man har mange farver. Så vi har 22 forskellige farver i træ æsker, som vi nemt kan tage frem. Jeg er virkelig vild med farvenuancerne i BioBeads. Det er sådan en lækker lidt mat farvepalette. Og alle farverne står utrolig smukt til hinanden. 

Køb smarte trææsker fra CChobby.dk her

cchobby æske

Det gik rigtig fint med at stryge perlerne. Jeg synes ikke, jeg kunne mærke den store forskel på BioBeads og andre perler, jeg har brugt. Der står dog, at man ikke skal blande BioBeads med andre perler, da de skal have mere varme.

Hver lille ting tæller

Jeg håber virkelig, at mange vil tænke på miljøet og begynde at bruge BioBeads. Det er da fantastisk, at der hele tiden bliver arbejdet på at skabe bæredygtige alternativer i en verden, hvor der i den grad er brug for det. Jeg ved godt, at BioBeads nok ikke redder verden. Men hver lille ting, vi forbrugere kan gøre, tæller.

De 10 farvenuancer, jeg har brugt til mønstret "Rent hav"
Køb dem hos CChobby.dk:

NABBI BioBeads rørperler, no. 78 Baby Blue
NABBI BioBeads rørperler, no. 65 White
NABBI BioBeads rørperler, no. 51 Black
NABBI BioBeads rørperler, no. 73 Blue
NABBI BioBeads rørperler, Red
NABBI BioBeads rørperler, no. 54 Burgundy
NABBI BioBeads rørperler, no. 69, Light Red
NABBI BioBeads rørperler, no. 63 Orange
NABBI BioBeads rørperler, no. 58, Ash
NABBI BioBeads rørperler, no. 67 Dark Blue

Jeg brugte 4 perleplader (til at sætte sammen) på hver 15x15 cm til mit design "Rent hav".

Køb perlepladerne hos CChobby her

 

 

PDF icon rent_hav_-_perleplade_moenster.pdf

Annonce: