Ide

Lav julepynt af tom emballage

julepynt af tom emballage
Hvorfor smide den gamle Havrefras-pakke ud, når den er tom? Den kan bruges til at lave fine juleophæng med. Jeg har pyntet med glimmerlim og glansbilleder fra REMA 1000s julekollektion fra i år.

Det skal du bruge

Du kan købe alle materialer til idéen i REMA 1000

Tom havrefraspakke (eller andet)

Pap fra en papkasse

Glansbilleder af engle (I REMA 1000 i uge 43)

Glimmerlim (I REMA 1000 i uge 43)

Snor

Svampe, glimmerkugler og andet flot pynt på ståltråd (I REMA 1000 i uge 44)

universallim

Annonce: 

 

(Reklame for REMA 1000)

Jeg fik idéen til at lave de her juleophæng, fordi REMA 1000 for en måneds tid siden gav mig udfordringen at lave julepynt ud af almindelige dagligvarer. Og sådan en udfordring kan jeg jo bestemt ikke sige nej til.

Læs mere om udfordringen og se flere idéer til julepynt ud af dagligvarer her

julepynt af tom emballage

Familien tog en tur i REMA 1000 og scannede hylderne for materialer til at lave julepynt med. Måske nogle lidt anderledes nogle, man ellers ikke lige tænker kan bruges til julepynt. Og da vi er vilde med Havrefras, kom sådan en pakke altså med hjem i kurven. Man kan lave disse ophæng af meget forskelligt emballage ud af karton. Så er I mere til Cornflakes, så brug den pakke til at lave julepynt med.

julepynt af tom emballage

Sådan laver du juleophængene

  • Find et glas, der har den diameter, som du gerne vil have juleophængene i. Tegn cirkler på havrefras pakken og klip dem ud. (Du kan også lave ophængene som firkanter eller andre former.)
  • Lav på samme måde cirkler ud af pap fra en papkasse.
  • Klip et stykke snor på ca. 15 cm af.
  • Læg snoren mellem en cirkel Havrefras-pap og en cirkel papkasse-pap. Lim dem sammen på denne måde, så snoren her bliver limet fast og enderne på snoren ligger inde mellem de to stykker pap. 
  • Lim glansbillede-engel på.
  • Lad det tørre.
  • Når det er tørt, stikker du forskelligt fint pynt ind i papkassepappet. På den måde sidder det virkelig godt fast. Du kan også lige give det en klat lim, inden du stikker det ind i pappet.
  • Pynt med glimmerlim, og lad det tørre.
  • Nu har du fint pynt til at hænge på fx juletræet. Du kan også bruge dem som gavemærker.

julepynt af tom emballage

I uge 44 lander der en masse super fint julepynt i REMA 1000. Jeg er helt forelsket i alle de her svampe, æbler, kogler, agern og en masse andet med glimmer på. Så super fint og nemt at bruge i juledekorationer osv. fordi der er ståltråd og pinde i enderne, så de bare lige er til at stikke ned i forskellige emner.

Se også, hvordan du laver nissemors hus ud af en paptallerken

julepynt af tom emballage

Annonce: