Ide

Hjemmelavede gaveæsker af emballage

gaveæsker, skabelon, kreative idéer til børn
Æsken fra pålægschokolade eller kakaopulver kan genbruges til fine gaveæsker. Og boksen fra dit morgenmadsprodukt kan nemt laves om til en gavepose. Her får du tre idéer til hjemmelavede gaveæsker.

Annonce: 

(Annonce // samarbejde med SPAR)

Der skal ikke meget til for at lave søde gaveæsker og gaveposer ud af papemballage. Det kan være alt fra æsken fra pålægschokolade til kakaoæsker eller æsken fra dit morgenmadsprodukt. Hvorfor købe gaveæsker, når du selv kan klippe og folde dem ud af emballage?

Jeg har brugt emballage fra Gestus-produkter, som kan købes i supermarkedet SPAR. De har nogle virkelig gode farver, rigtig flotte mønstre og cool typografi, synes jeg.

gaveæsker genbrugspap

Jeg viser her tre måder, du nemt kan lave gaveæsker.

I kan gøre det til en hel sport at gemme alt det papemballage, I kan. Og så kan I hygge jer en eftermiddag eller weekend med at lave en masse æsker, så de er klar til alle julegaverne. 

Æskerne er særligt gode at have til alle de hjemmelavede gaver, som børnene laver til venner og familie. Og gaveæsken er jo en helt lille gave i sig selv, når den er hjemmelavet.

gaveæske chokoladeæske

Lille aflang æske

Den første æske har jeg lavet af en æske fra pålægschokolade. Du skal blot printe skabelonen her ud, overføre den til emballagen og så klippe den ud. Lim den sammen på flappen i siden og fold enderne ind.

Skabelon til lille aflang æske

gaveæske kakaoæske

Pyramideformet æske

Æske nr. 2 har jeg lavet ud af kakaopulveræsken. Den skulle lige tørres af indvendig, da der sad en del kakao på den. Du skal blot printe skabelonen her ud, overføre den til emballagen og så klippe den ud.

genbrugspap pyramideformet

Den skal ikke limes, du folde blot ved alle stregerne, laver huller til bånd øverst på hver af de fire flapper. Brug en hulmaskine eller en nål til at lave huller med afhængig af, hvor tykt bånd, der skal igennem.

Skabelon til pyramideformet æske

gaveæske genbrugspap chokolade

Gavepose

Brug æsken fra et morgenmadsprodukt til at lave en gavepose med. Jeg har klippet lidt af toppen af æsken og limet en piberenser rundt i kanten. Der var et mandelformet hul på pakken i forvejen. Der har jeg sat et stykke glimmerpapir på til at dække. Og så fik det en fin form som en aflang julekugle, og jeg tegnede top og snor til den på pakken med hvid poscatusch.

Jeg har lavet huller i toppen med en hulmaskine og trukket satinbånd igennem. Jeg har foldet siden af æsken sammen som med en gavepose. Pak evt. gaven ind i silkepapir (eller måske avispapir, hvis du vil være mere bæredygtig), inden du lægger gaven i gaveposen.

gaveæske genbrugspap kakao

Gavemærker

Lav også gavemærker ud af emballagen. Du kan klippe fine motiver ud og bruge. Lav hul i og træk et bånd igennem.

gaveæske genbrugspap

PDF icon pyramide_gaveaeske.pdfPDF icon gaveaeske-skabelon_1.pdf

Annonce: