Blogindlæg

Lærerige lydbøger til din hjemmeskole

Lyt til lydbøger om dyr, Danmarkshistorien og seje børn gennem tiderne. Og lav en kreativ aktivitet, der knytter sig til imens. Her får du fem forslag til lærerige lydbøger, som du kan finde hos Mofibo.

annonce: 

(Annonce)

Mine børn har hørt masser af lydbøger den sidste uges tid, hvor skole og børnehave har været lukket. Det er bare en super god måde at få lidt læring ind på en underholdende måde. Jeg lærer selv, mens jeg sidder med lidt arbejde ved siden af og lytter.

Vi har været igennem lidt af Mofibos store sortiment og allerede fundet frem til gode, lærerige titler. Og mens vi lytter, laver vi krea - gerne ting inspireret af det, vi lytter til.

Tilbud til Kreativ med Ungernes læsere: Prøv Mofibo gratis i 30 dage - tilmeld dig her

Du får her fem bud på lærerige lydbøger, du kan lytte til i din hjemmeskole + en kreativ aktivitet, der passer til hver lydbog. Jeg har også lavet nogle print-selv sider til jer, som I ganske gratis kan printe ud. Se dem under hver idé her.

1. Lær om Danmarkshistorien

Sigurd Barrett: Sigurd fortæller Danmarkshistorie

Prøvelyt til bogen her

For børn fra ca. 5 år

Hvorfor ikke bruge tiden på at lære om Danmarks historie. Det kan du gøre på en sjov måde med Sigurd Barrett som fortæller. Bogen starter i istiden, og børnene lærer, hvordan Danmarks så ud dengang, og hvordan de første mennesker var. Og så bevæger det sig ellers bare fremad.

Tegn mens du lytter

Det er helt oplagt at sidde og tegne imens, Sigurd underholder dig med Danmarkshistorien. Lav måske en tegning til hvert kapitel og tidsalder. Det kunne være fint at gøre i en notesbog eller lave sin egen lille bog, hvor Danmarkshistorien er illustreret.

Jeg har lavet en print-selv-side til, når I kommer til Vikingetiden. Så kan I nemlig designe jeres egne vikingeskjold. Find inspiration fra rigtige vikingeskjold fra Google.

Print mal-selv-side med vikingeskjold ud her

2. Lær om seje børn

David Pepe Birch: Verdens Vildeste børn

Prøvelyt til bogen her

For børn fra ca. 8 år

Bogen starter ud med historien om Anne Frank, hvis dagbog vi voksne kender så godt. Men det er der nok ikke mange børn, der gør. Her kan børn få et indblik i 2. verdenskrig. Så er der også historien om drengen Kieron, der som seksårig begyndte at tegne for sjov og året efter solgte alle sine malerier på en udstilling på bare 14 minutter. Greta Thunberg er der skam også et kapitel om, og hende kender de fleste børn jo i dag.

Lav din egen dagbog

Hvis I starter ud med at høre historien om Anne Frank, så er det oplagt at sætte dit barn i gang med at lave sin egen dagbog. Selv børn, der ikke kan skrive, kan lave en dagbog baseret på tegninger. Det er rigtig godt i den her tid, hvor der kan være mange følelser på spil hos vores små poder. En dagbog kan også give anledning til at få snakket om tingene.

Jeg har lavet nogle sider, I kan printe ud og udfylde. Og så kan barnet lime det ind i sin dagbog. Lidt omkring hvad der gør dem glade, og hvor de skal beskrive en ven. Det er meget godt til at komme i gang med. Hvis I ikke har en dagbog, kan I nemt lave en ved at folde A4-ark og klipse dem sammen i siden.

Print dagbogssiderne ud her

3. Lær om dyr

Sebastian Klein: Verdens 100 farligste dyr

Prøvelyt til bogen her

For børn fra ca. 5 år

Der er virkelig drama på drengen i den her lydbog, som er indtalt af Sebastian Klein selv. Her er 100 dyr, der er listet efter, hvor farlige de er, og hvor mange mennesker, der bliver slået ihjel hver år af dyret. Og til hvert kapitel følger en dramatisk historie giftige edderkopper og farlige spækhuggere. Min Albert på 6 år sluger det hele råt lige nu.

Byg dyr mens du lytter

Mens I lytter til bogen, kan I jo passende lave nogle af dyrene fra kapitlerne. Brug karton, mælkekartoner, toiletrullerør og andet.

Her har vi lavet en kobraslange ud af karton. Vi har kommet maling på bobleplast og lavet aftryk til slangens skæl. Og så har vi bare limet en klemme på et syltetøjsklas, så slangen kan rejse sit hoved. Agnes skrev også de forskellige fakta om slangen fra lydbogen på et mærkat. 

Find flere idéer til at lave dyr her

4. Lær om dansk litteratur

Ole Lund Kirkegaard: Otto er et næsehorn

Prøvelyt til bogen her

For børn fra ca. 5 år

Lyt til det danske sprog, når det er allerbedst og find en god, gammel børnebogsklassiker frem i Mofibos katalog. De har hele striben, som Ole Lund Kirkegaard står bag. Herhjemme er vi vilde med Otto er et næsehorn. Den er så dejlig fantasifuld. Tænk hvis det, man tegnede, kunne blive levende.

Klippeklistr et næsehorn, mens du lytter

Mens I lytter til Ole Lund Kirkegaards klassiker, så lav jeres eget næsehorn. Vi har lavet en ud af strimler fra en reklame, som vi først har limet på et stykke papir. Bagefter har vi klippet et næsehorn og og limet papiret ovenpå. Det bliver ret fint, og der kan gå god tid med at sidde og lave det. 

Jeg har lavet en skabelon til næsehornet til jer. Bare print den ud, klip omridset ud og lim det oven på arket med strimler på.

Print skabelon med næsehorn ud her

5. Lær om eventyr

C.S. Lewis: Narnia 1 - Trolmandens nevø

Prøvelyt til bogen her

For børn fra ca. 8 år

Mange tænker nok mest på Løven, heksen og garderobeskabet, når de hører om Narnia. Men faktisk er den bog nr. 2 i serien om Narnia. Nr. 1 hedder Trolmandens nevø. Og den er rigtig spændende. Her er det ikke et garderobskab, men en ring, der gør, at man kan komme ind i Narnia.

Lav magisk ring mens du lytter

Og hvorfor ikke lave sin egen magiske ring, mens man lytter til eventyr om Narnia. Vi har lavet disse ringe af knapper, piberensere (til selve ringen) og perler og Rhinsten. Bare stik piberenseren igennem de to knaphuller og lav på den måde selve ringen. Pynt knappen med perler og hvad I ellers har af flotte glimtende ting.

Tilbud til Kreativ med Ungernes læsere: Prøv Mofibo gratis i 30 dage - tilmeld dig her

 

Annonce