Blogindlæg

Mr. Matrix - Sjovt Escape Room spil til børn

mr matrix escape room spil til børn
Vi har prøvet det sjove spil Mr. Matrix - et helt nyt Escape Room spil for børn.

annonce: 

(Annonce)

Jeg havde en hyggelig eftermiddag med børnene i mandags, hvor vi spillede Escape Room spillet Mr. Matrix fra Quest Hunters. Og børnene kom på noget af en opgave, for de var lukket inde i en troldmands hytte og havde 45 minutter til at slippe ud - ellers ville de blive tryllet om til rotter!

Mr matrix escape room spil til børn

Gåder skal løses

Spillet går ud på, at man skal løse en række gåder for at finde frem til en nøgle, som gør, at man kan låse sig ud af troldmandens hytte. Det hele er selvfølgelig leg, og der er ikke nogen troldmands hytte. Man sidder ved et bord (det kan også foregå på gulvet) og forestiller sig, at man er i troldmandens hytte fyldt med flasker med trylledrik og baskende flagermus.

mr matrix escape room spil til børn

Spillet starter med, at man ser en video (man kan også læse en tekst højt), som sætter scenen for hele spillet. Børnene er på lejr med klassen og er på natteløb. De mister deres kort og farer vild. Så finder de en hytte i skoven, og det er her, de bliver taget til fange af den onde troldmand Mr. Matrix. Et ur tæller ned i filmklippet. Børnene har nu 45 min til at slippe ud.

mr matrix escape room spil til børn

Props gør spillet livagtigt

Nu skal børnene løse gåder for at finde den nøgle, der kan låse dem ud. Der er mange sjove props med: Plastikedderkopper, spejl til at løse gåder med, labyrinter, der skal løses, puslespil, der skal sættes sammen. De mange props gør spillet meget livagtigt. Børnene skal åbne to hængelåse, og de tal, de finder frem til, når de løser gåder, er koderne til låsene.

God vejledning

Der er en virkelig god vejledning med spillet. Den er til gamemasteren, for spillet kræver, at der er en, der leder selve spillet. Hvis børnene går i stå eller ikke kan finde ud af en opgave, er der hints til alle opgaverne, som man simpelthen bare læser højt.

Mine børn er 8 og 10 år, og det er en rigtig god alder til dette spil, som anbefales fra 8 år. De skulle have en del hints, og jeg tænker, at man med ældre børn, kan lade være med at give så mange hints, og så vil de finde det sjovt og udfordrende.

Spillet kan købes mange steder, som sælger brætspil til børn.

Vi elsker spil herhjemme. Det er bare en rigtig god måde at være sammen på. Med et Escape Room spil som dette får man en helt ny måde at spille spil på. En anderledes oplevelse, som sætter gang i hjernecellerne, når opgaverne skal løses.

Dr moon - escape room spil til børn

Dr. Moon - spillet til børn fra 10 år

Mr. Matrix er et helt nyt spil på markedet. Quest Hunters, der står bag spillet, har også lige lanceret spillet Dr. Moon, som også er et Escape Room spil, hvor man skal løse gåder. Her kommer børnene en tur i rummet som astronauter. De skal forhindre videnskabsmanden Dr. Moon i at fuldføre sin onde mission, der vil få planeten Juno til at eksplodere. Lige som med spillet Mr. Matrix er der i dette spil mange fine props med: Et Star Map, Dr. Moons notatbog, koordinatsystember og alt muligt andet, der sætter scenen godt for et spil, der foregår i det ydre rum. Dr. Moon anbefales fra 10 år, og det er bedst til børn, der selv kan læse.

Annonce