Ide

Lav natur-mandalaer

naturmandala, natur, sommer, blomster
Saml planter og øv jer i at lægge flotte natur-mandalaer, som er cirkler af mønstre. Tag fotos og print ud til flotte ophæng i hjemmet.

Annonce: 

(Reklame)

Her er en hyggelig aktivitet, hvor I både kommer ud i naturen og får lavet rigtig fint pynt til stuen eller børneværelset. Lav fine naturmandalaer ud af blade, blomster, grene, sten, sneglehuse, og hvad I ellers kan finde i naturen.

Sådan gør du

Mandala betyder cirkel på sanskrit og er et symbol på universets helhed. Der er mange i dag, der tegner mandalaer som afstresning. Eller maler i mandala-malebøger. Men her skal vi altså lave mandalaer ud af naturmaterialer.

Print først en skabelon til at lave naturmandalaen ud. Du finder den inde på HP Printables, som er et website fyldt med skønne aktiviteter for børn - lige til at printe ud. 

Print skabelon til natur-mandala ud her

naturmandala, natur, sommer, blomster

Det er rart lige at have skabelonen til hjælp, når du skal opbygge din mandala. 

naturmandala, natur, sommer, blomster

Tag nu en tur i skoven eller rundt i din have og indsaml naturmaterialer. I kan lægge jeres naturmandalaer enten ude eller inde. Lav symmetriske mønstre og brug evt. skabelonen til at få lavet lige linjer. Når du har øvet dig lidt på skabelonen, kan du lave mandalaerne på fx dit spisebord eller på fliser eller en træplade. 

naturmandala, natur, sommer, blomster

Tag fotos af dine færdige naturmandalaer. Det er jo naturmaterialer, og blade og blomster forgår jo. Så du kan forevige dem ved at tage et foto.

naturmandala, natur, sommer, blomster

Du kan også printe mandalaerne ud på hvidt karton og lave dem til ophæng. Jeg har printet fire ud af hver og gjort to af printene lidt mindre. Så har jeg klippet dem ud som cirkler og limet dem sammen - bagside mod bagside. Jeg har lavet huller i med en hulmaskine og sat snor i, så en lille printet naturmandala hænger under en større.

Hæng den nu op, og I har bragt naturen ind i hjemmet og kan altid kigge på jeres fine naturmandala.

Se da vi lavede naturmandalaer her og var på insektskattejagt.

Blæk på abonnement

Tip: Hvis I printer meget i din familie - børnene til skole og kreasjov, og de voksne til arbejde - så vil jeg anbefale HPs smarte service, der hedder Instant Ink. Det er blæk på abonnement. 

Vi har det herhjemme, for vi printer meget. Og det er så rart at vide, at min printer aldrig løber tør for blæk. Når min printer er ved at løbe tør, sender HP blækpatroner min vej. Så betaler man blot et månedligt beløb, og man kan printe op til et vist antal sider. Det betyder ikke noget for prisen, om du printer en hel side med farveblæk eller blot sort/hvid tekst. En side er en side. Det er altså ret smart, og du kan spare en del på blæk med Instant Ink. 

Læs mere om Instant Ink her

 

Annonce: