Ide

Lav dit eget koglefolk og lyt til historien om dem imens

eget koglefolk og lyt til historien om dem
Lav de sødeste koglefolk ud af grankogler fra skoven og hvad I ellers lige har i skufferne. Det blev vi inspirerede til, mens vi lyttede til "Ole og koglefolket" på Mofibo.

Det skal du bruge

Kogler

rulleøjne eller klip dem af karton

piberensere

limpistol eller Hobbylim

filt

Et stort stykke bark

“Ole og koglefolket” på lydbog 

Særligt tilbud fra Mofibo til Kreativ med Ungernes følgere - få 30 dages gratis adgang til Mofibo her

 

Annonce: 

(Annonce)

Bøger har bare en helt særlig plads i mit hjerte, og jeg har altid været noget af en læsehest. Jeg er blevet rigtig glad for at høre lydbøger på det seneste - specielt sammen med børnene. Hvis vi skal på en lang biltur, kommer der næsten altid en lydbog over højttalerne, og så er bliver bilturen pludselig til ren underholdning.

Noget vi også er vilde med herhjemme er at være kreative, så jeg tænkte: Kunne man ikke klippeklistre samtidig med at høre lydbog? Det gjorde min datter Agnes på 8 år og jeg i sidste uge, og det var en stor succes.

Særligt tilbud fra Mofibo til Kreativ med Ungernes følgere - få 30 dages gratis adgang til Mofibo her

koglefolk

Liv i koglerne

‘Vi havde nogle kogler liggende, og jeg satte Ole og koglefolket på telefonen gennem Mofibos app. Vi blev ret opslugte af den søde historie, som jeg kan huske fra min egen barndom. 

Hovedpersonen Ole har to kogler liggende i vindueskarmen, som han har taget med hjem fra skoven. En aften hører Ole noget pusle, og sør’me om ikke koglerne også begynder at tale. De vil tilbage til deres hjem i skoven, og spørger om Ole ikke vil hjælpe dem.

Få en gratis lytteprøve på Ole og koglefolket her

koglefolk

Brug fra skuffer og skabe

Det fungerede fint med at dekorere koglerne, mens vi lyttede til historien. Det gav faktisk en særlig koncentreret ro, at vi bare lyttede og ikke rigtig talte sammen. Samtidig var det sjovt at give koglerne liv og personlighed - præcis som dem i historien havde. 

Agnes lavede en stor kongekogle med krone og det hele. Og jeg lavede to, som Agnes mente var forældrene til en lille kogle, hun lavede. De kom alle op på et stort stykke bark, som vi forestillede os var en båd, for den spiller også en rolle i historien om Ole og koglefolket.

Idéen med at dekorere kogler er nem, og det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan I vil vække liv i koglerne. Brug hvad I har liggende i skuffer og skabe og så hyg jer, mens I lytter til den fine historie, som mange nok husker fra barndommen.

koglefolk

Genial oplæser

Oplæseren Søren Elung Jensen gør et virkelig godt arbejde. Han giver de små kogler de kæreste stemmer, så man bare får lyst til at at være Ole, der står med de søde kogler i hænderne.

Der er vildt mange gode titler til børn på Mofibo. Vi har bl.a. været vilde med Villads fra Valby og alle Martin Strids titler - særligt Mimbo Jimbo bygger et fyrtårn. Oplæseren til den er også vildt god til at lave forskellige stemmer til karaktererne, og børnene er ved at dø af grin, når den selvoptagede tapir ruller sig ud.

Jeg synes, at lydbøger er et godt alternativ til at se noget på Netflix eller YouTube, som mine børn ellers også er vilde med. Jeg vil gerne begrænse lidt, hvor meget YouTube, de ser, og hvis de er lidt trætte og har brug for at koble lidt af, så er det skønt for dem at ligge i mor og fars seng og høre lydbøger. Det er også noget, de hygger sig rigtig meget sammen om som søskende - min Agnes på 8 år og min Albert på 5 år.

Særligt tilbud fra Mofibo til Kreativ med Ungernes følgere - få 30 dages gratis adgang til Mofibo her

koglefolk

Annonce: