Blogindlæg

Stop-motion-film med modellervoks

modellervoks med panduro hobby stop motion
I kan nemt lave jeres helt egen stop-motion-film med modellervoks. Prøv det fx med det nye Panduro Dogh, som er super blødt og lækkert at have i hænderne.

annonce: 

Sponseret

Min datter Agnes og jeg blev så inspirerede af at have det bløde og velduftende modellervoks, Panduro Dough i hænderne, at det udviklede sig til, at vi fik lavet vores helt egen stop-motion-film med to figurer, der spiller bold.

Panduro har netop lanceret deres helt egen modellervoks og dertilhørende redskaber til at lave mad og is og alt muligt sjovt ud af. Man kan købe modellervoksen for sig eller som sæt. Vi havde det helt store sæt at slå os løs i med stempler, ruller, tallerkner, ting at presse voksen ud af og en hel masse andet. Selv lågene på bøtterne med modellervoks i kan bruges til at lave aftryk af forskellige dyr i modellervoksen.

Køb Panduro Dough i Panduro Hobbys webshop eller i deres butikker

Vores egen modellervoks-film

Efter vi havde leget en masse med redskaberne og “spist en masse is”, besluttede vi os for at lave to figurer, og at de skulle spille bold i vores stop-motion-film. Jeg har før lavet stop-motion-film selv, men jeg var lidt spændt på, om Agnes ville forstå, at vi skulle tage en masse billeder og rykke rundt på tingene, for at få det til at blive til en film. Og at vores hænder ikke måtte komme med på billederne.

Stop-motion-app på telefonen

Da vi havde fået lavet de to figurer og bolden, fik jeg åbnet op for app’en iMotion, som fungerer helt simpelt ved, at man tager et billede, rykker på tingene og tager et billede igen. Til sidst sætter den alle billederne sammen. Jeg har en iPhone, og jeg ved ikke om app’en findes til andre telefoner, men ellers er jeg sikker på, at der er mange andre gode apps til andre telefoner. Prøv at søg på “stop-motion”.

Klar med den gode historie

Vi øvede historien igennem, inden jeg tog billeder. De skulle sparke bolden frem og tilbage mellem hinanden. Til sidst skulle den ene falde, få bolden i hovedet og have skiftet sit ene brune øje ud med et blåt, så hun altså havde fået et blåt øje. Det var faktisk Agnes’ egen ide.

Så gjorde jeg kameraet på min telefon  klar og begyndte at tage billeder i app’en iMotion. Agnes flyttede lidt på tingene (efter mine instrukser), fjernede sine hænder, og så tog jeg billedet.

Tips til at lave stop-motion

Det kræver lidt tålmodighed at lave stopmotion. Ryk så lidt som muligt på tingene, tag så mange billeder som muligt og hold kameraet i samme position eller sæt det fast på noget (man kan også få et lille stativ til sin iPhone)

Her kan I se vores mesterværk. Læg mærke til, at det ene øje skifter farve, efter hun har fået bolden i øjet.

 

Agnes var meget stolt af sin film, da hun så den. Det er da også lidt vildt, at man kan vække sin modellervoks til live. Jeg var overrasket over, hvor tålmodig hun var, og hvordan hun forstod, hvorfor vi gjorde, som vi gjorde.

“Hvorfor siger de ikke noget?” sagde hun dog efter at have set den. Så jeg tror da vist nok, at vi skal have lagt stemmer på. Og vi skal i hvert fald helt sikkert lege meget mere med vores nye Panduro Dogh-sæt.

Blogindlægget er en annonce

Annonce