Ide

Pufmaling

Pufmaling er et kæmpe hit. At male noget, varme det, og så bliver det helt hårdt og "springer" ud af papiret. Fascinationen er stor.

Det skal du bruge

1 dl fint salt
1 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
Skål
Vand
Pastafarve/frugtfarve

Flaske med god spids tud - Her kan du købe de perfekte flasker til pufmaling

(Artiklen indeholder affiliate links, hvor Kreativ med Ungerne får en del af salget)

Annonce: 

Bland alle ingredienserne i en skål, tilsæt vand til dejen får en konsistens ligesom, hvis I skulle lave pandekager.

Del nu dejen ud i små bøtter og tilsæt farve. Du kan fx bruge pastafarver (der kan købes på nettet hos f.eks Kitchen4kids.dk og i fysiske butikker som Kop & Kande).
Der kan også bruges frugtfarve. Alt efter mængde skal der måske tilsættes lidt ekstra mel. Holdbarheden, hvis dejen tørrer helt ud, er ligesom med trylledej uendelig, pga den store mængde salt.

SE OGSÅ: Lav selv modellervoks

Når der skal males, så brug flasker med en god spids tud. Det er nemt for børn at styre på den måde. Her kan du købe de perfekte flasker til pufmaling

Så maler I ellers løs, og når I er færdige, så skal det lige have 30 sekunder i mikroovnen ved fuld kraft, så tørrer vandet væk, og I har nu et pufbillede.
Man kan uden tvivl også lave det i almindelig ovn, jeg har bare aldrig prøvet. Sørg for at male på noget tykt karton eller lignende, da det er noget ret tungt maling, og det skulle jo nødigt glide af, når I skal flytte det. Ved maling på lærred så husk, at lærreder er spændt op med metal, så de må IKKE komme i mikroovnen. Giv dem 5 minutter i ovnen ved 100 grader.

Vil du selv prøve pufmaling? Her kan du købe de perfekte flasker til pufmaling

flaske

Annonce: