Blogindlæg

Skal vi finde på flere historier om elepantdyr?

elepantdyr kreativ med Ungerne
Spøgelse, kanin, elefant og sommerfugl blandet sammen. Agnes og jeg tester lige vores historie om elepantdyr for jer. Vil I høre mere?

annonce: 

Sidste weekend tog Agnes og jeg vandfarverne frem. En aktivitet vi elsker, fordi det er så nemt at lave flotte malerier - specielt hvis man bruger akvarelpapir.

Vi vidste egentlig ikke rigtig, hvor det skulle bære hen. Jeg tegnede et fantasidyr med snabel og mærkelige flagrende arme. Nederst havde den også noget underligt noget der flagrede. Og skøre kaninagtige ører. Den fik også vinger - ellers kunne den jo ikke rigtig komme rundt uden ben.

Agnes så mit væsen og konstaterede, at det var en krydsning mellem en elefant, kanin, elefant, sommerfugl og spøgelse.

Væsnet satte gang i hendes fantasi, og hun ville have mig til at tegne en hel familie, som hun og jeg kunne farvelægge med vandfarverne.

“Men hvad skal de hedde, Agnes?” spurgte jeg.

Hun tænkte længe over det og kom til sidst frem til, at det var elepantdyr.

Og heraf digtede vi sammen…

Historien om elepantdyrene

Hvis du ser godt efter næste gang, du er i skoven, får du måske øje på elepantdyrene.

Men man skal virkelig vide, hvad man kigger efter. De fleste tror blot, det er en sommerfugl, der flyver forbi. Men kig godt efter… De er altså anderledes disse væsner.

Elepantdyr har vinger som en sommerfugl. Det er for, at de kan flyve rundt fra blomst til blomst. Med deres lange snabel suger de nemlig ganga-støv fra blomster. Ganga-støv er det, som elepantdyr lever af. Det er det, der gør, at de kan skifte farve. Uden ganga-støv bliver elefantdyr grå og kan ikke længere flyve.

Den største fare for elepantdyr er ulve og ræve. De vil spise elepantdyrene. Derfor holder de små flyvende væsner altid vagt, så ingen ulve og ræve overrasker dem. Elepantdyrene har kløer, de kan skyde frem fra deres flagrende arme. Skulle en ulv eller en ræv komme for nær, kan de rive dem med deres skarpe kløer og holde dem væk.

Stil et spørgsmål

Vil du høre mere om elepantyrene? Vil du se deres huse og høre om elepantdyrfamilien med de små tvillinge-elepantdyr Karl og Ghita? Måske har du et spørgsmål om, hvem de er? (Smid en kommentar til mig og Agnes, så skal vi nok besvare)

Samlede sider til dåbsgave

Vi samlede alle siderne til en bog, som vi gav i dåbsgave til et tvillingepar ved navn Karl og Ghita, som blev døbt for lidt over en uge siden.

Men nu fik jeg altså lyst til at digte videre om elepantdyrene - måske lidt spørgsmål fra jer kan få gang i den videre fortælling. Hvad skal der ske med tvillingelepantdyrene Karl og Ghita?

Annonce

Seneste blogindlæg

Af Line Hvid