Blogindlæg

Mød fnuggelifnaggerne

pompon
Hils på de små pompon-væsner, der elsker at hoppe.

annonce: 

For et stykke tid siden var jeg i gang med at lave en idé med strikkede bogmærker med pomponer for enden På det tidspunkt arbejdede jeg for garnfirmaet Woolspire (blev desværre opsagt for et par måneder siden), og mit arbejde bestod bl.a. at lave guides til at lave sjove ting med garn.

Agnes (min 4-årige datter) blev straks nysgerrig, da hun så alt det farvestrålende garn og de fine pomponer, som jeg lavede mine pompon maker. Så jeg stak hende garn og en pompon maker, og fandt ud af, at hun faktisk sagtens kunne rulle garnet op og med lidt hjælp lave en pompon.

Fnuggelifnag-familie

Jeg klippede pomponerne til og vi fandt på at sætte rulleøjne på. Fnuggelifnaggerne var blevet til, og vi havde lavet en hel familie med far, mor, storesøster og lillebror (lige som os), og da de var færdige, gik vi straks i gang med at lege.

Fnuggelifnaggerne er sådan en slags væsner, der bare hopper hele tiden, når man har dem i hænderne. De kan heldigvis klare at lande på et hårdt gulv og skulle de miste et øje, kommer de bare på hospitalet og får det limet på igen.

Vi klippede en vandflaske på langs, så der blev en slags dør i den. Nu kunne fnuggelifnaggerne pludselig rejse meget langt væk på havet i deres skib. Nogle gange var det også kun storesøster-fnuggelifnag, der rejste væk og mor- og far-fnuggeligfnag blev meget urolige og rejste ud for at lede efter hende. Gensynsglæden var stor.

Skabertrang

Det er flere måneder siden, vi lavede disse fnuggelifnagger, men jeg ville lige vise dem til jer, for Agnes er stadig meget glad for dem, og jeg glemmer aldrig, da vi lige havde lavet dem, og hvor lang tid hun gik og legede med dem. Sådan er det ofte med ting, hun selv har lavet. Hun har bestemt arvet sin skabertrang fra sin mor.

Tips til at lave pomponer

  • Har du ikke en pompon-maker, så kan du lave en selv af pap.
  • Spar endelig ikke på garnet. Jo fyldigere pomponerne bliver, jo bedre.
  • Brug god til på at studse pomponerne til til sidst.

 

Annonce