Blogindlæg

Miljøbevidst krea i mit kreative værksted

bæredygtig krea
Jeg elsker bæredygtige kreamaterialer - og jeg havde gjort et stort nummer ud af at tage de helt rigtige materialer med på dette års workshop på Kreative Dage. Du får mine tips til bæredygtige materialer her i blogindlægget.

annonce: 

Det var en helt fantastisk oplevelse at have stand på messen Kreative Dage i år. Det er en af højdepunkterne på året for mig, når det kommer til mit firma Kreativ med Ungerne. For her kommer jeg ud og møder en del af følgerne af bloggen her.

Samtidig får jeg en hel masse inspiration fra de børn, der kommer og besøger mig på standen. Jeg tager hjem med hovedet helt propfyldt med idéer. Jeg elsker det.

Der var flere hundrede børn forbi standen i år og sikkert lige så mange voksne.

Læs mere om Kreative Dage her - det kommer igen den 23. - 25. oktober 2020

I år havde jeg taget en hel masse idéer med havtema med. Der var akvarier i syltetøjsglas og paptallerkner, blæksprutter af kaffefiltre og meget andet.

Krea med miljøbevidsthed

Jeg havde også gjort meget ud af at finde så bæredygtige materialer til workshoppen som muligt. Nøj, jeg har fået googlet meget på “sustainable craft materials” og andre lignende ord. For jeg tænkte, at jeg ville gøre så meget som muligt for at finde frem til materialer, der fx var biologisk nedbrydelige eller af genbrugsmaterialer.

Læs med her nedenfor og se hvilke bæredygtige kreamaterialer, du selv kan bruge derhjemme.

Biologisk nedbrydeligt glimmer

Jeg fandt fx frem til Ecosparkles, som er biologisk nedbrydeligt glimmer. Glimmeret produceres af en base fra cellulose fra eukalyptustræer. Hvis det kommer ud i naturen, så bliver det simpelthen nedbrudt. Og man kan jo tit komme ud for, at der er glimmer overalt, når børnene har været i gang. Så synes jeg altså, at det er super rart at vide, at det ikke forurener i naturen.

EcoSparkles er desuden virkelig flot. Og det bliver altså ikke nedbrudt på børnenes værker, når de står hjemme i stuen. Og det er endda et dansk firma, der sælger det.

Køb biologisk nedbrydeligt glimmer fra Ecosparkles her (reklamelink)

Genbrugspailletter

Jeg fandt også frem til nogle rigtig fine pailletter fra The Sustainable Sequin Company. De er lavet udelukkende af genbrugsmaterialer fra plastik, pap, papir og meget andet. Og de er mega flotte også. har sådan en flot mat overflade. De bliver lavet i England og du kan købe dem på Etsy. En af mine yndlings-webshops.

Køb pailletter af genbrugsmaterialer her

Bæredygtig lim

Jeg fandt også frem til en særlig Eco-linje, som limfirmaet Tesa har lanceret. Her er fx beholderne til limen lavet af op til 80 % genbrugsplast.

Se alle produkter fra Tesas Eco-linje her

Nedbrydelige sugerør og paptallerkner

Papsugerør og paptallerkner er rigtig gode krea-materialer. Og jeg valgte at tage nogle med på workshoppen, som var biologisk nedbrydelige. Det er ret nemt at finde på nettet og endda også i nogle supermarkeder.

Køb biologisk nedbrydelige sugerør her

Genbrugsmaterialer

Udover de bæredygtige hobbymaterialer, jeg havde med, havde jeg også taget mange genbrugsmaterialer med. Jeg havde fx gamle puslespil og knapper med, som børnene kunne pynte deres kreationer med.

Jeg havde også syltetøjsglas, æggebakker og andre genbrugsmaterialer med. Syltetøjsglassene brugte vi til at lave mini-akvarier i.  Det var et kæmpe hit blandt børnene.

På jagt efter plastik til genbrug

Jeg lavede også akvarier i paptallerkner. Sidste år da jeg lavede de samme akvarier, havde jeg plastiklommer med til at lave ruden. Men i år ville jeg kun bruge genbrugsmaterialer til det. Så jeg rendte rundt og sendte mine hjælpere rundt på messen for at finde genbrugsplastik, vi kunne bruge. Der er mange hobbyprodukter, der er pakket ind i klar plastik, og det kan sagtens bruges. Jeg har faktisk meget sjov ud af at lave sådan nogle dogmer for mig selv.

Støttede verdensnaturfonden

På standen solgte jeg desuden små kreakits, hvor overskuddet gik til Verdensnaturfonden. Jeg synes nemlig, at det er så vigtigt, at vi gør alt vi kan for at hjælpe vores planet. Jeg havde endda brugt biologisk nedbrydelige poser til at pakke mine kreakits ind i. Der gik altså helt sport i den for mig for at gøre standen gennemført bæredygtig.

Støt Verdensnaturfonden her

Der var bare en rigtig god vibe på standen i år, synes jeg. Og mange var rigtig begejstrede for de bæredygtige materialer. For mig giver det rigtig meget mening at inspirere til at være krea med genbrug samt at tænke lidt over de hobbymaterialer, vi giver vores børn i hænderne.

Jeg havde bl.a.  besøg af dygtige Emmaly på 10 år på standen. Hun imponerede mig virkelig, for hun havde lavet to akvarier i paptallerkner. Et hvor der er forurenet med plastik og et hvor vandet er rent og dejligt for fiskene. Så hun havde forstået pointen med mit værksted, og det gjorde mig rigtig glad.

Annonce