Blogindlæg

Kreaweekend (3:3): Kreativ med naturens materialer

Vi var en tur på stranden efter naturmaterialer, da der var kreaweekend på Storebælt Camping i Korsør.

annonce: 

Så er det allerede to uger siden, at vi var på kreaweekend. Tiden flyver. Det var en skøn weekend, hvor vi havde tre workshops: ”Byg med genbrug” (se blogindlæg), ”Aftryk i børnehøjde” (se blogindlæg) og til sidst ”Naturens materialer”.

Vi gik ned til stranden ved Storebælt, hvor der bugnede af skønne materialer: Sten, fjer, muslingeskaller, pinde, tang og meget andet. Efter en blæsende indsamlingstur vendte vi tilbage til vores kreaværksted fyldt med materialer sponseret af CC Hobby. Vores genbrugsmaterialer stod også stadig fremme, så børnene kombinerede på kryds og tværs.

Opfinderparret

To piger på omkring 9-10 år gik straks i fuld gang med at være opfindere. De fik dekoreret en stor pind, de havde fundet, så den nærmest lignede en troldmands stok eller tryllestav. Det var skønt at se, hvordan de eksperimenterede.

Der blev lavet sjove mænd ud af sten, flotte portrætter med sjovt hår på karton og en helt masse andet. Det fungerede så fint med, at børnene selv havde samlet materialerne, for det lærer dem, at de faktisk kan være kreative med det, de lige har ved hånden. Og så blev det ellers kombineret med piberensere, glimmer, rulleøjne og meget andet.

En perfekt afslutning

Fantasien fik frit spil til denne workshop, og Christine og jeg behøvede ikke at komme med mange idéer. Både voksne og børn var nu så hjemmevante i det fine kreaværksted, at de bare slog sig løs.

Det var en helt perfekt afslutning på en fantastisk weekend. Vi var helt høje, mens vi ryddede op, og vi var helt enige om, at det bestemt ikke er sidste gang vi laver kreaworkshops med børn. Vi skal nok melde ud, når vi ved, hvornår den næste kreaworkshop finder sted. Vi håber,  vi kan nå en juleworkshop…

Annonce