Blogindlæg

Kreaweekend (1:3): Sjov med genbrugsmaterialer

Børnene slap fantasien løs med æggebakker, mælkekartoner og meget andet, da der var kreaweekend på Storebælt Camping og feriecenter i Korsør.

annonce: 

Så er vi på den anden side af kreaweekenden, og hold nu op, hvor var det fantastisk at opleve de skønne børn slippe fantasien løs. Christine og jeg holdt tre workshops: Byg med genbrug, Aftryk i børnehøjde og Naturens materialer. Jeg vil lave tre blogindlæg, hvor dette handler om genbrugsworkshoppen.

Klik jer igennem alle billederne fra workshoppen her øverst.

Vi havde alle gemt løs af mælkekartoner, æggebakker, toiletruller osv. På Storebælt Camping i Korsør, hvor kreaweekenden blev holdt, havde de også gemt en masse. Workshop-deltagerne havde også selv taget med, så vi væltede os bogstaveligt talt i affald.

De voksne lærte af børnene

Lørdag morgen kl. 9 kunne vi byde velkommen til alle de søde børn og deres forældre. Jeg var i gang med at asfaltere den by, som vi skulle bygge op på workshoppen, da børnene kom, og de gik straks i gang med at bygge huse, både og mennesker, der kunne bo i byen.

Vi havde fået sponseret materialer af CC Hobby, så der var maling i hele 45 forskellige nuancer, Piberensere, Rulleøjne og en hel masse andet. Det er det helt skønne ved sådan en workshop. Man har alle materialerne fremme, og det har man bare ikke mulighed for derhjemme. Børnene har adgang til det hele, og det skaber bare ekstra kreativitet og vækker fantasien.

Faktisk var det mere en workshop for alle os voksne, der var med. Det var os, der lærte af børnene. Børnene skulle ikke have meget hjælp. De kunne straks se, at den kegle bare skulle have en kugle på hovedet og et par Piberensere, og så var det en mand.

By med højhuse og sjove personligheder

Jeg er jo vild med kegler (læs mit blogindlæg om hvor gode kegler er til at være krea med) og havde lige husket at smide tre med hjemmefra. De sidste jeg havde. Det er jeg glad for, for en af pigerne kunne straks se, at de ville blive gode til tårne på et slot.

Min mor havde også været hos Garnudsalg.dk's butik i Aalborg og skaffet en kæmpe sæk plastikkegler, hvor der havde været garn på. De var super gode at bruge til figurer. Med en kugle, nogle øjne og lidt hår blev de noget så sjove.

Vi havde lavet en limstation med limpistoler, og den blev ivrigt brugt, specielt af Mattæus og hans mor. Der blev bl.a. lavet en hel hær ud af en æggebakke med flamingokugler ovenpå.

Børn og voksne fik i fællesskab lavet en rigtig fin by med både slot, højhuse og mange sjove personligheder som indbyggere.

Workshoppen varede to timer, limpistolerne blev slukket, og vi holdt en times pause inden vi gik i gang med den næste workshop “Aftryk i børnehøjde”, som bliver mit næste blogindlæg. Det sidste blogindlæg bliver om den sidste workshop “Naturens materialer”.

Lav din egen krea-workshop med genbrugsmaterialer

Saml genbrugsmaterialer sammen, hav noget god maling etc. klar, invitér en flok unger forbi og lad dem slippe fantasien løs.

10 materialer, der er gode til genbrugsworkshop:

(Støt Kreativ med ungerne ved at købe dine hobbymaterialer gennem nedenstående links til CC Hobby. Så går en del af salget til Kreativ med ungerne).

Fyld et bord med alle disse materialer ved siden af genbrugsmaterialerne. Så kan børnene rigtig slå sig løs og folde kreativiteten løs.

1. Maling

Vi brugte en god vandbaseret akrylmaling, der kom i tre varianter: mat, metallic og blank. - Køb den her hos CC Hobby

2.Limpistol

Limpistoler er gode, fordi det tørrer super hurtigt. Køb din limpistol hos CC Hobby

3. Skolelim

skolelim kan børnene lidt bedre selv sidde med og kan bruge til at sætte hår og øjne på. Køb skolelim hos CC Hobby

4. Styroporkugler

Styroporkugler er gode at have i mange størrelser, for det kan bruges til hoveder og øjne. Køb dem i mange størrelser her hos CC Hobby

5. Øjne

Vi havde både Rulleøjne og nogle sjove øjne med forskellige udtryk. Se dem alle her hos CC Hobby

6. Piberensere

Piberensere kan bruges til både hår og arme. Køb dem her hos CC Hobby

7. Fjer

Fyld et syltetøjsglas med fjer. Lim låget fast. Lim øjne, næb og fjer på siden til vinger. Så har I en sjov fugl. Køb fjer hos CC Hobby

8.Hår

Hav forskellige farver garn og hår liggende. Se CC Hobbys flotte hår i mange farver

9. Glitter

Det giver lige et ekstra touch til et slot at have glitter på. Køb glitter hos CC Hobby

10. Similisten

Pynt slotte og mennesker med dyrebare ædelstene. Køb similisten hos CC Hobby

 

Annonce