Blogindlæg

Kreativ med Ungernes julegaveværksted - masser af idéer

Der blev lavet masser af kreative julegaver på Kreativ med Ungernes julegaveværksted - bliv inspireret til årets julegave.

annonce: 

Det er fredag, og jeg er stadig lidt høj efter at have været på Kreative Dage messen i sidste weekend. Her havde Kreativ med Ungerne sin helt egen stand i år med julegaveværksted for børn. Og hold da op, hvor var børnene kreative. Giv børn en masse kreamaterialer og et sted, hvor det ikke gør noget, at de spilder, og så vil kreativiteten udfolde sig. Det var det, jeg oplevede på Kreative Dage i år.

Drømmefanger - en af de kreative idéer på julegaveværkstedet

Der var i år hele 22.000 besøgende på Kreative Dage. Messen vokser år efter år, og jeg vil tro, at der var 2-300 børn forbi min stand + forældre og bedsteforældre. Jeg havde taget forskellige idéer med, som børnene kunne prøve at lave. Kaktusser af sten, drømmefangere, pompomvæsner på sugerør og klemmedyr.

Klemmedyr - en rigtig sjov idé fra julegaveværkstedet

Kaktussten - årets julegave

Lørdag gik der virkelig kaktusfeber i den på standen. Jeg havde selv samlet sten på Dronningmølle Strand og malet dem. Jeg kunne ikke rigtig have maling med på standen, da de ville grisse for meget, og børnene ville også skulle vente på at det tørrede. Så jeg havde malet ca. 100 sten grønne i en god størrelse til at sætte i en lille potte. De var fint at se, hvordan børnene pyntede løs af alt, hvad der lå på bordene. De så så mange muligheder i materialerne.

Kaktussten - det største julegavehit på standen

CChobby.dk havde sponseret alle materialerne på juleværkstedet, og det gjorde bare, at der var vildt meget for børnene at vælge imellem. Stor tak til CChobby.dk

Det var virkelig stolte børn, der gik fra standen. Mange blev der længe, og forældrene hyggede sig også med at sidde en stund og bare lade kreativiteten tage over. Min stand blev et lille pusterum i den ellers store messe.

Top 10 materialer til børn

Jeg vil sige, at man sagtens kan overføre dette kreative værksted til sit hjem. Og jeg vil gerne give mine erfaringer videre. For hvilke materialer er egentlig gode, når man skal sætte gang i børns fantasi og kreativitet?

limpistol - Det gør det nemt for børn hurtigt at være kreative, da de ikke skal vente på, at det tørrer - vælg en med lav temperatur.

pomponer i forskellige størrelser - de kan bruges til hoved, ører, næse og meget andet

rulleøjne - kan bare bringe liv i alt muligt

Sugerør - Gode til at lime ting ovenpå og nærmest lave en lille dukketeaterfigur

Klemmer - kan blive til mange sjove dyr

Sten - Kan dekoreres fint og børnene kan se alt muligt i de forskellige former

fjer - kan fungerer som vinger, hår og alt muligt andet

rhinsten - Børn elsker noget der glimter og rhinsten ligner dyrebare ædelsten

Glimmerlim - et godt alternativ til Glitter, da det ikke kommer så meget ud over det hele

Små urtepotter - de gør det nemt for børn at bygge noget op og bruge potten som base.

Dejligt at møde jer

Det var skønt at møde en masse følgere og også fortælle nye mennesker om Kreativ med Ungerne. Det er noget helt andet at komme ud og rent faktisk opleve børnene og deres forældre end kun at kommunikere online. Min familie, venner og frivillige hjalp mig på standen - det er jo fire dages arbejde, så det er hårdt arbejde, men heldigvis sjovt. Og det gjorde det endnu sjovere med alle de søde hjælpere, jeg havde på standen. Så en messe som Kreative Dage betyder virkelig meget for mig. Jeg gik derfra helt inspireret og opløftet.

En glad mig med den uundværlige limpistol

Klik dig igennem billederne i galleriet her øverst. Der er masser af inspiration til hjemmelavede julegaver, I selv kan lave.

Annonce