Blogindlæg

Kreativ med skrald fra stranden

Saml affald på stranden og tag det bedste med hjem. Så får du både skønne kreamaterialer, og du undgår, at affaldet ryger ud og forurener i havet.

annonce: 

(Reklame - samarbejde med SPAR)

Jeg brugte over en time på at samle skrald en morgen på Gilleleje Strand, og jeg fyldte en halv plastiksæk med alt fra servietter til isbægere.

Det var efter en af de dage, hvor der havde været rigtig godt vejr dagen før. Men hvorfor rydder folk ikke op efter sig selv? Det er mig en gåde.

Kreaskrald

Men så er der heldigvis det skrald, jeg kalder kreaskrald. Det er fx kapsler og plastikskeer - alle de små metal- og plastikdimser, som man kan vaske. Dem gemte jeg i en separat pose. Og det gør det altså virkelig sjovt at samle skrald - lige som når Pippi er tingfinder. Man bliver helt lykkelig, når man finder noget, man kan bruge til krea. 

På det øverste billede kan du se nogle af de ting, jeg fandt på min tur, som var værd at gemme til krea. Yaaaaaay. Blev særligt glad for dukken uden hoved.

Samarbejde med SPAR

Jeg har nemlig indgået et samarbejde med købmandskæden SPAR, som er hovedsponsor for Ren Natur - et koncept, hvor foreninger frivilligt kan melde sig til at samle skrald. Så kan de låne veste snappere, handsker osv. SPAR har givet mig udfordringen at lave skraldgode idéer - altså idéer ud af skrald - her løbende henover resten af året. Og det har altså gjort mine nu 4-5 skraldeture rundt her i mit lokalområde ekstra sjove. At prøve at finde gode kreamaterialer, som andre har efterladt til mig.

Læs mere om SPAR og Ren Natur her

Plastik i havet

Min tur på Gilleleje strand den anden morgen, var dog noget chokerende. Det tog mig lidt over en time at samle alt skraldet op på en strækning på blot 2-300 meter. Der var efterladt isbægere, servietter, skeer, øldåser og meget andet. Og så tæt på vandet, hvor særligt plastikken kan forurene i havet!

Skraldekarma

På mine forskellige samleture oplevede jeg en slags skraldekarma. Skraldekarma er når man finder noget virkelig godt efter at have samlet en masse klamme servietter og cigaretskod op. På den ene tur fandt jeg en lille dukke uden hoved. Og Albert fandt, efter at have samlet en masse skrald op, en soldat begravet i sandet. Lige sådan en fra Toy Story-filmene, som han havde ønsket sig! Alle børn bør opleve skraldekarma - det er fantastisk.

Hjemme vaskede vi alle materialerne i næsten kogende vand med sæbe i og skrubbede dem godt. På billedet nedenfor kan du se mange af de gode ting vi fandt på Dronningmølle Strand og Gilleleje Strand. Ca. 2 timers skraldeindsamling. Vi fandt naturligvis også meget skrald, som vi smed ud. 

Sådan laver du et strand-skraldetableau

Så hyggede vi os med at lave krea med materialerne, vi havde fundet på stranden. Det endte med et lille strandtableau ud af en gammel papæske. 

  • Saml skrald på stranden - kom plastikskeer, kapsler og andre metal- og plastikdimser i en pose for sig.
  • Vask alle plastik- og metaldimserne, du har fundet på stranden, når du kommer hjem.
  • Dekorer en gammel æske sat på højkant - fx en skotøjsæske, så der er himmel og hav i baggrunden og sand i bunden.

  • Find på sjove figurer ud af skraldet - lim dem sammen med universallim eller limpistol. Tegn på dem med permanente tuscher eller poscatuscher. Kapsler er gode til øjne på lidt større figurer. Du vil blive overrasket over, hvad man kan finde på, når man har mange dimser og dutter foran sig.
  • Sæt figurerne ind i dit strand-skraldetableau.

Rigtig god fornøjelse.

Annonce