Blogindlæg

Kreativ med genbrug: 5 geniale genbrugsmaterialer

Jeg elsker skrald!

annonce: 

Jeg har altid haft en særlig interesse i skrald. Det er underligt. Jeg ved ikke, hvor det kommer fra. Og det lyder måske ret underligt, når jeg siger, at jeg går op i skrald. Det er så vildt, hvor meget skrald man egentlig producerer som menneske, og det både fascinerer og skræmmer mig. 

Dårlig skraldesamvittighed

Det er en lettelse at gå ned med skraldeposen, at komme af med sit skrald, alt det, der ikke kan bruges til noget og bare ligger og roder. Og alligevel bliver jeg ramt af dårlig samvittighed, hvis der lige er røget et plastikbæger med, fordi jeg ikke kunne overskue at affaldssortere det.

Her i den lille by Mårum på Nordsjælland, hvor jeg bor, sorterer vi kun i almindeligt affald og madaffald. Og så har jeg selv mit eget sorteringssystem med spande til glas, plastik, metal, pant, pap og papir, som jeg kører på genbrugsstationen med en gang hver anden måned. 

Sortér dit affald og vær kreativ med genbrug

Og så er der den sidste sorteringskateori: Nemlig kreamaterialer! De har ikke deres egen spand endnu, men jeg tænker faktisk, at jeg burde have det.

Ting jeg bruger til at være kreativ med genbrug: Syltetøjsglas, æggebakker, sjove plastik-dimsedutter, papkasser, toiletrullerør og andre lange rør, sokker uden makker og meget andet.

Jeg er også så heldig, at jeg ofte er ude og holde workshops for børn, og her kan jeg faktisk nærmest ikke selv producere nok genbrugsmaterialer. Jeg må spørge min familie og naboer, om de ikke vil gemme syltetøjsglas og æggebakker for mig, for jeg har snart 100 børn, som skal trylle det om til krukker og masker.

Se blogindlæg om mit kreaværksted med masker af æggebakker, hvor vi var kreativ med genbrug her

5 geniale genbrugsmaterialer

Og her får du min top 5 over geniale genbrugsmaterialer samt idéer til, hvad du kan bruge det til. Så bliver det ikke nemmere at være kreativ med genbrug.

1. Syltetøjsglas

Syltetøjsglas er megagode, fordi børnene kan lave noget, som faktisk kan blive brugt til noget bagefter. I kan lave alt fra opbevaringsglas til lanterner med dem.

Se alle Kreativ med Ungernes idéer med syltetøjsglas her

2. Papkasser

Byg slotte, legemadboder og legehuse med papkasser. Eller lav en fin æske. Du kan også lave papsværd eller fine portrætter i pap, som på billedet her ovenfor.

Se alle Kreativ med Ungernes idéer med papkasser her

3. Sokker uden makker

Hvis din sok mangler en makker, så lav den om til en sød hånddukke. Eller fyld den med vat og lav den om til en bamse. Du kan også lave legemad som fx donuts, som på billedet, ud af en sok uden makker.

Se alle Kreativ med Ungernes idéer med sokker uden makker her

4. Æggebakker

Æggebakker er sjove, fordi du kan bruge spidserne, der stikker op til meget. Udnyt de sjove former og lav alt fra mus til en hårbøjle med katteører. Du kan også male den blå og lave et fint akvarie, som du kan lukke op og i.

Se alle Kreativ med Ungernes idéer med æggebakker her

5. Toiletrullerør

Den sidste på listen over geniale genbrugsmaterialer er nok et af de materialer, som vi har allerflest idéer med her på siden. En almindelig familie producerer i hvert fald en toiletrulle om dagen, og så kan der hurtigt blive til mange sjove væsner eller andet fantasifuldt.

Se alle Kreativ med Ungernes idéer med toiletrullerør her

Annonce