Blogindlæg

Kreatingen der slår alt legetøj

En fugl, en heks, en ting til at trille kugler med. Min 3-årige datter har igennem nogle måneder konstant vendt tilbage til denne ene geniale kreating i hendes leg.

annonce: 

Og den ting, der virkelig tager kegler, er kegler. Vi fik dem tilsendt af CC Hobby for nogle måneder siden, og min 3-årige datter, Agnes, fik øje på dem en dag, da de stod inde i min krea-reol. Hun ville gerne lave noget med dem, så vi fandt voksdugen, malingen og penslerne frem. Jeg vidste egentlig ikke rigtig, hvad det skulle blive til, men som vi malede, syntes jeg faktisk, at de blev super dekorative i de mange forskellige størrelser. Og med de flotte farver maling, vi har anskaffet os, lignede de nærmest et dyrt stykke brugskunst fra Hay eller lignende. De var nemme for Agnes at male, fordi en kegle bare står af sig selv, og hun ikke skulle holde på den, mens hun malede.

(Artiklen har affilate links. Klik direkte ind til salg af materialer på ord-links)

Fra brugskunst til sjove fugle

Agnes fandt på, at vi skulle lave dem til fugle, hvor de små kegler skulle sættes på som næb, så jeg fandt fjer og øjne frem og limede løs. De fik nogle virkelig sjove udtryk, og Agnes satte også de små kegler på dem som hatte. Da vi var færdige med dem kunne hun slet ikke vente på, at de var helt tørre, så hun kunne lege med dem. Selvom det er flere måneder siden, vi lavede dem, leger hun stadig med dem. Det er altså ikke meget købt legetøj, jeg kan sige det om. Jeg tror, hun er ekstra glad for dem, fordi de er hendes egne kreationer. Det kender vi voksne da også alt til. Den hjemmelavede marmelade smager bare bedre end den købte.

SE OGSÅ: 50 gaveidéer børn nemt selv kan lave

Leg med kegle og kugle

Et par dage efter fandt jeg Agnes i gang med en ny leg med keglerne. Hun havde fundet en flamingokugle og et syltetøjsglas og sad på gulvet og trillede rundt med den og fangede den ind i keglen. En super enkel leg, som hun fik lang tid til at gå med. Det er bare det bedste, når hun kan sidde helt optaget af sådan noget. Det så så sødt ud, at jeg ikke kunne lade være med at optage en lille video.

En hat til heksen

Da jeg for nylig selv var i gang med projektet “Pimp din blyant”, som var ment til de lidt større skolebørn, var Agnes også i gang med at lege med blyanterne. Og det var da en stor fejl at tænke, at hun ikke gad at pynte blyanter, for straks fik en af mine kreationer en hat på. “Det er en heks,” sagde hun. Endnu et formål med de geniale kegler, som jeg er sikker på, at hun vil blive ved med at opfinde nye ting med. Børn er altså bare opfindere og designere af natur. Det er så skønt, at de kigger på en kegle og tænker, at det er et fugl, et næb, en hat osv. og ikke bare en kegle. Jeg glæder mig til at se alle Agnes’ skønne opfindelser i fremtiden!

Annonce