Blogindlæg

Krea-værksted med havtema

Der blev lavet akvarier i paptallerkner og syltetøjsglas, puf-fisk, fine muslingeskaller med skatte indeni og en masse andre havvæsner, da Kreativ med Ungerne havde værksted for børn på Kreative Dage.

annonce: 

 

I weekenden holdt jeg kreaværksted på den store messe 'Kreative Dage' i Fredericia. Der var hav-tema i år, og nøj, hvor blev der lavet mange havvæsner og mini-akvarier. Der var mange flere børn forbi standen end sidste år. Det var bare skønt. Det er vidunderligt at se, hvordan børn kan få alt muligt forskelligt ud af de samme materialer. Og selvom jeg havde masser af idéer med, satte de selv deres eget præg på miniakvarie i syltetøjsglas eller musling med skatte indeni.

Jeg var der i tre dage, så det blev til i alt 21,5 timers kreasjov med børn. Ikke dårligt.

Jeg var heldig i år, at den dygtige blogger og pædagog bag Facebooksiden Skidt&Kanel, Kirstine Kirk, hjalp mig både lørdag og søndag. Det er ikke helt tilfældigt, at det er hende, der kom forbi, for vi har faktisk været veninder siden vi var 3 og 4 år. Vi har gået i børnehave sammen, og jeg ved snart ikke hvor mange timer vi har tilbragt sammen med at tegne som børn.

Kirstine har den fantastiske tilgang til børn, at hun lader sin egen nysgerrighed (og den er altså ret stor) styre. Hun kan slet ikke vente med at se, hvad børnene mon finder på og vil på ingen måde forstyrre det, de er i gang med med sine egne idéer. For hun suger også selv inspiration til sig fra dem.

Børn er de bedste opfindere. Og det er også vigtigt med vores kreaværksted her på Kreative Dage: At give rum til at børnene selv kan udfolde deres kreativitet. Det gælder ikke om, at de skal kopiere et eller andet, der er voksenskabt. Nogle børn kan have brug for et lille skub. Men når de opdager, at de faktisk selv godt kan vælge farven på en pompon, så ruller den derfra, og de får lavet noget helt uventet. Måske også for dem selv. Og det giver selvtillid og glæde. Vi kender vel alle glæden ved selv at skabe. Den skal børn også have lov til at opleve.

Okay, der blev da godt nok ret rodet rundt på bordene. Man måtte nærmest grave sig frem til perler og pailetter til sidst. Men jeg tror på, at børn folder sig ekstra ud, når kreativiteten bare får lov til at udfolde sig, uden man skal tænke på, om pailetterne drysser lidt på gulvet eller glimmerlimen ryger lidt ud på bordet. Og ja, ja, børn skal også lære at rydde op. Det er godt nok noget, jeg ikke er så god til at lære mine egne børn. Men det er også svært, når de har sådan et rodehoved til en mor.

Det fungerede rigtig godt med et tema i år. Jeg havde valgt hav-tema, og skal man lave noget kreativt  med børn, kan jeg anbefale dette tema. Der er jo virkelig mange sjove væsner dernede på havbunden. Hvis jeg kommer igen næste år, har jeg tænkt lidt på, at et rum-tema også kunne være rigtig sjovt. Men det må jeg lige se. I hvert fald er det super for børn med en slags ramme, som et tema jo er. Nogle af børnene lavede også enhjørninge og dukkehuse og det er jo også bare super at tænke lidt ud af boksen ;-)

Tusind tak til alle, der kom forbi med deres børn. Jeg håber, I hyggede jer og smid endelig en kommentar om jeres oplevelse inde på Kreativ med Ungernes Facebookside.

Book Kreativ med Ungerne til en workshop - vi tager ud til alt fra børnefødselsdage til biblioteker.

Læs om vores koncept med kreative workshops her

Annonce