Blogindlæg

Glitter overalt, malerpletter på tøj og fantasifulde kreationer på kreaweekenden

kreaweekend
Børnene var kreative med pensel, sæbeboblemaling og genbrugsmaterialer, da vi holdt kreaweekend på Storebælt Camping igen i år.

annonce: 

Jeg elsker bare at se, hvad ungerne kan få ud af lige præcis den æske, jeg har gemt eller hvad den lille plastikprop vil blive brugt til. Og endnu engang imponerede børnene mig, da Christine og jegi i weekenden holdt tre kreaworkshops på Storebælt Camping i Korsør.

Et mekka af hobbymaterialer

Vi havde fået sponseret en masse materialer fra Panduro Hobby i år, så børnene havde så meget maling, pynt og alt muligt andet at vælge imellem. Det er bare sjældent, at man har det hele linet op med piberensere, perler, maling og det hele på én gang. Det får virkelig fantasien i gang.

Frygt ej malerpletter

Vi havde afdækket et stort område med en kæmpe presenning, som børnene gerne måtte spilde på. Og det tror jeg betyder meget for deres kreativitet. Her er reglerne anderledes end derhjemme. Her behøver man ikke passe på, når man svinger penslen. Det gør, at børnene giver slip og bare lader opfinderen komme frem.

Børnene gjorde mig klogere

Der blev bygget alt fra fyrtårne til borge ud af genbrugsmaterialer. Jeg var glad for at se, at mine to æggeformede æsker, som jeg havde gemt fra påsken, blev lavet om til de populære Minions. Der blev også malet Minions på sten, og jeg tegnede Minions, mens børnene lærte mig alt om Minions-universet og hvad de forskellige hed og hvor mange øjne de havde.

Find sjove idéer med genbrugsmaterialer

Sprøjt og bobler

Til vores anden workshop om lørdagen havde vi forberedt lidt anderledes måder at male på. Børnene malede på bloklys med Vandfarve dyppet i sæbevand, de lavede sæbeboblemaling på papir og de sprøjtede med gamle rengøringssprayflasker, som vi havde fyldt op med en blanding af akrylmaling og vand. De store ark papir blev utrolig flotte, når de tørrede, og børnene syntes det var vældig sjovt at sprøjte. Vi valgte at lægge papiret på gulvet i stedet for at hænge det op, og det fungerede faktisk fint.

Se hvordan man maler på bloklys

Flere kreaworkshops?

Atter i år var vi helt høje af al den børnekreativitet, da vi havde fået støvsuget den kæmpe mængde glitter, der var spredt ud over hele lokalet, op. Vi vil gerne lave flere workshops i fremtiden, og har du en idé til, hvordan vi kan gøre det, så skriv endelig en kommentar her neden for eller send os en mail på post@kreativmedungerne.dk - mange spørger, om vi kan komme rundt i landet, men det kræver, at vi bliver inviteret og nogen hjælper med financeringen.

Annonce