Blogindlæg

Giver du dig selv lov til at lege?

line hvid
Leg er ikke kun for børn - vi voksne skal også give os hen i den formålsløse leg!

annonce: 

Hvorfor kræver det ofte overvindelse for os voksne at give os hen i legen? Måske er det fordi, det virker formålsløst? Men det er sundt at lege, så giv slip og leg løs, også uden børn omkring dig.

Jeg var alene hjemme med ungerne en aften i sidste uge. De var kommet lidt op og toppes, og Albert (min lille på halvandet) havde hugget et stykke legetøj fra Agnes (min store på 4 år). Det hele var lidt øv, og jeg kiggede på uret og håbede næsten, at det snart var sengetid, så jeg kunne få lidt ro.

Pirater på det vilde hav

Jeg tog mig dog lidt sammen og prøvede at vende stemningen og tog fat i den blågrønne plaid på sofaen. Jeg begyndte at blafre det henover hovedet på min datter, der blev ved med at være mut, selvom jeg lavede sjov med hende. Nu kommere de blå bølger og tager dig, drillede jeg, og langsomt kom hun ind i legen.

Nu kom Albert også, og Agnes og jeg holdt i hver ende af tæppet og lod bølgerne tage lille Albert, der syntes det var vildt sjovt. Jeg fik idéen at sætte sørøvermusik på, og vi satte først Onkel Rejes Sørøversang på og dernæst Sebastians Skatteøen. Det gav god stemning, og vi hentede grydeskeer, så vi kunne bruge dem som årer og sejle på den blågrønne plaid.

Grydeskes-fægtning

Da jeg så satte soundtracket til ‘Pirates of the Carribean’ på, blev det straks mere dramatisk. Grydeskeerne blev til sværd, og vi fægtede alle tre med livet som indsats. Vi havde det sjovt på hver vores måde. Albert grinede, fordi Agnes var en sjov og vild pirat, og jeg var selv helt inde i legen. Det var skønt at give slip, som var jeg et lille barn igen.

Formålsløs leg

I virkeligheden har det jo slet ikke noget at gøre med at være barn, det at lege. Vi voksne skal også lege - om det så er gemmeleg med ungerne, at sidde og tegne eller at hoppe på trampolin. Vi skal give os lov til disse stunder, der i voksenverdenen føles formålsløse. Vi skal tegne, uden at det skal blive kunst, der skal sælges, og vi skal hoppe på trampolin, fordi det er sjovt og ikke fordi vi vil tabe os.

Glem opvasken og giv dig hen

Jeg synes selv, at det kan være svært at glemme opvask og vasketøj (selvom mit hjem måske ser ud som om, jeg glemmer det) og bare lege. Jeg lægger jo mange idéer her på Kreativmedungerne.dk, og der skal jo altid tages billeder og forklaringer skal skrives ned til jer. Det er skønt at kunne bruge den kreative leg her på siden, men jeg skal også nogle gange bare have en hyggeaften med et kreaprojekt, der ikke behøver at blive vist nogle steder. Den formålsløse, frie leg er en skøn pause i en travl hverdag.

Den aften i sidste uge havde jeg selv svært ved at stoppe legen, og børnenes sengetid blev overskredet, fordi soundtracket til ‘Pirates of the Carribean’ fortsatte, og de tre pirater var meget ligeværdige fægtere, og slaget derfor ikke kunne blive afgjort.

Giver du dig selv lov til at lege?

Annonce