Blogindlæg

Få overskud til kreativitet med voresuge.dk

Få ugen til at glide nemmere og få mere tid til kreativitet med hjælp fra ikoner på motivationstavlen fra voresuge.dk. Du kan bruge ikonerne fleksibelt og gøre det nemmere for dit barn at huske opgaver som selv at tage tøj på eller hjælpe med opvasken.

annonce: 

(Sponsoreret indlæg)

Har dit barn svært ved at blive færdig til tiden om morgenen? Bruger du timer på at rydde op efter dine børn? Eller virker det umuligt at få varieret aftensmad i børnene?

Så vil du blive glad for et helt håndgribeligt redskab, der kan hjælpe i hverdagen. Det får du med motivationstavlen fra voresuge.dk

Børn husker billeder bedre end ord

Motivationstavlen er et skema med universelle ikoner, der kan symbolisere både opgaver, rutiner og aftaler i hverdagen. Børn tænker i billeder, mere end i ord og sætninger; og derfor kommer vi forældre bare længere med et ikon frem for at gentage os selv.

Med hjælp fra ikonerne kan I sætte jer ned hele familien og tale om, hvad de forskellige ikoner skal stå for hos jer - og så er I allerede godt i gang med at bruge motivationstavlen. I kan også bruge ikonerne til at sætte ord på dagen, der er gået - og på den måde skabe motivation til, at ”i vores familie, der hjælper vi hinanden”.

Du kan få det hurtige overblik over de 8 ikoner her og hente inspiration til, hvad de kan betyde.

Slip dit barns kreativitet fri

Tanken bag motivationstavlen er at inddrage børn aktivt og kreativt. Og børnene elsker, at de selv kan bestemme, hvordan de markerer deres opgaver eller aftaler på tavlen.

Den ene dag tegner lillebror en sol, og storesøster et hjerte. Næste dag kan det være yndlingsbogstavet eller en prinsessekrone, der bliver tryllet frem. Børnene kan selvfølgelig også bare nøjes med et kryds eller et klistermærke, hvis det lige er det, humøret er til på dagen:-)

Aftaler om skærmtid og en masse andre ting

Opgaverne i løbet af dagen kan være alt mellem himmel og jord, men de mest brugte her hos os er: selv at tage tøj på, tage sin tallerken ud, pakke sin egen taske, hænge sin jakke på plads eller lægge tøj frem til dagen efter. Ikonerne kan også symbolisere aftaler om for eksempel skærmtid eller tidspunkter for, hvornår guldfisken eller marsvinet skal fodres.   

Det smarte ved motivationstavlen er, at den kan bruges fleksibelt og kan passe til forskellige aldersgrupper fra cirka 3-11 år.

DIY-løsning til de kreative

Motivationstavlen fås både som designløsning til væggen, magnetisk whiteboardløsning til køleskabet, som en praktisk blok til bordet eller som en print-selv til download. Designløsningen fås endda også i en rigtig flot DIY-løsning, hvor du kan være kreativ med ungerne og tegne jeres egne versioner af ikonerne. Du kan se DIY-løsningen og de andre varianter her.

Uanset hvilken variant af motivationstavlen du vælger, er den helt store fordel, at du kan bruge den fleksibelt og inddrage dit barn kreativt med farver, former, tegn og hvad I ellers lige finder på :-)  

Du kan læse meget mere om motivation i børnehøjde og motivationstavlerne hos Voresuge.dk

Brug ekstra tid til kreativitet

Vi børnefamilier har ofte de samme problemer - og i virkeligheden behøver det ikke være så svært at bryde de dårlige vaner, når man har er et godt og meget håndgribeligt redskab. Det gør mange ting nemmere, når man får lidt mere system ind i hverdagen - og selvhjulpne børn er altså bare gladere børn.

Når barnet i sidste ende selv rydder op og tager tøj på, er der også mere tid til at hygge sig sammen. Og her vil vi gerne på Kreativ med Ungerne opfordre til at bruge den ekstra tid på en kreativ stund.

Her kan I samles som familie og hygge med lim, saks og papir. Det kan nemlig være svært at finde tid til kreativiteten med børnene. Det synes selv jeg, der står bag Kreativ med Ungerne og har to børn på 3 og 6 år. Så tak til Anne Stine, som er moren bag voresuge.dk

Læs mere om motivation i børnehøjde og voresuge.dk hos Voresuge.dk

Annonce