Blogindlæg

En god start på ugen med Mambenos smarte madplan

mambeno madplaner
For første gang nogensinde har jeg lavet madplan til hele ugen. Mambeno har sørget for madplan, opskrifter og indkøbsliste til mig. Glæder mig til den kommende uge.

annonce: 

Sponseret

Det er mandag, og jeg har allerede styr på, hvad vores lille familie (2 voksne og 2 børn) skal spise til aftensmad hele ugen. Jeg har endda planlagt tre sunde snacks til mine to børn på 2 og 5 år.

Jeg skal nemlig prøve Mambenos madplaner - en smart løsning på nettet, hvor man betaler 29 kr. om måneden (eller 299 kr. om året), og så får man hver uge en madplan, opskrifter og indkøbsliste.

Læs mere om Mambenos madplaner her

Klarede madplan og indkøb på en time

Jeg loggede ind på Mambeno.dk i aftes, efter børnene var puttet. Jeg kiggede straks på madplanen for uge 17, som så meget indbydende ud med flotte billeder og gode beskrivelser af retterne. Jeg fik klaret både madplan og indkøb på nettet på en time. Det kunne jeg altså ikke have gjort uden Mambeno.

Juster ugen efter behov og planer

I Mambenos madplaner er der opskrifter til madpakker og til aftensmad. Men mine børn får mad i institutionen, så jeg klikkede madpakkerne fra. Det er helt nemt at gøre. Så rykkede jeg også de lækre kyllingespyd fra tirsdag til onsdag, da vi skal spise hos svigermekanikken i morgen. Jeg byttede også lasagnen ud med en lækker italiensk kartoffelret med æg og tomat. Jeg laver så tit selv lasagne, og jeg vil gerne prøve noget nyt i denne uge.

Hjemmelavet eller færdigkøbt

Mandagens opskrift byder bl.a. på hummus, og jeg bestemte, at den vil jeg lave selv. Derfor klikkede jeg på kokkehuen, der lægger varerne til den hjemmelavede humus på indkøbslisten. Havde jeg haft en travl mandag, ville jeg bare have valgt at købe en færdiglavet humus. Sådan er systemet så smart, at man kan justere på graden af, hvor meget, der er hjemmelavet.

Min madplan

Skaler op og ned på mængde

Nu var ugens retter på plads, og jeg skulle blot trykke på “føj til indkøbsliste” - vupti, så ligger alle ingredienserne til retterne i indkøbslisten. Man kan i øvrigt nemt justere på mængderne ved at indtaste i ens profil, hvor mange børn og voksne, der er.

Snacks til ugen

Jeg blev inspireret af ugens tips, der bl.a. skrev om lækre bananmuffins og lagde også ingredienser til dem på indkøbslisten. Jeg skal også lave dadelkugler og popcorn med peanutsmør.

Indkøb på nettet

Indkøbene klarede jeg hurtigt på nettet. Der var ikke nogen specialvarer. 90 % af mine varer kunne fås i økologisk variant. Jeg bestilte dem i går, og de blev leveret i dag. Man kan også nemt tage indkøbslisten med i supermarkedet - enten via mobilen eller ved at printe den ud. Madplanen kan også printes ud, men jeg er glad for min iPad, som jeg vil følge opskrifterne på.

Styr på hele ugen

Det føles virkelig godt at starte ugen og have styr på maden til alle ugens dage. Jeg skal ikke finde på, jeg skal ikke handle mere ind. Nu glæder jeg mig bare til at kaste mig over første opskrift i aften. Den står på tundeller med hummus og gnavergrønt. Mums, det ser godt ud. Håber min version bliver lækker.

Se hvordan Mambenos madplaner fungerer i videoen nedenfor.

Læs mere om Mambenos madplaner her

Artiklen er en annonce

Annonce