Blogindlæg

Bakoba sætter gang i fantasien

Børn kan bygge de vildeste projekter med de fleksible skumdele fra Bakoba - og så kan de kombineres med Lego. Jeg har haft det sjovt med mine børn og bygget med Bakoba.

annonce: 

(sponseret indlæg)

Da vi fredag eftermiddag modtager en stor pakke fra Bakoba, er min søn Albert på 3 år (snart 4) ivrig efter at åbne den. Han kan nemlig se en gravko udenpå, og han har tidligere set produktet i butikkerne og har ønsket sig det.

Albert er vild med at bygge i Lego, og her er noget, der minder lidt om det.  Albert kan straks fornemme at her er altså noget, som man kan bygge seriøst seje ting ud af. Så vi skynder os at åbne for pakken.

Børn kan forestille sig alt muligt

Bakoba har sendt os tre pakker med deres konstruktionslegetøj med forskellige fleksible dele af skum, som man kan sætte sammen og bygge alt fra robotter, skibe - ja, det er faktisk bare et spørgsmål om, hvad børnene kan forestille sig at lave med det. Og mine børn og deres venner får altså de næste par uger, hvor vi prøver Bakoba af, alt fra højhuse, biler, skrumpemaskiner og bue og pil ud af det.

For Bakoba-legetøjet lægger i den grad op til at slå kreativiteten løs. Der er vejledninger med, og det kan være en god idé at starte med at bygge efter vejledning. Så kan man bedre forstå, hvordan man får de forskellige former til at passe med hinanden.

Der er også plastikstænger i forskellige længder med, som kan komme ind i huller på skummet og f.eks. bruges til at sætte skiver på, så bilen får hjul. Der er også små connectere med, som gør det muligt at sætte legoklodser fast på skummet.

Albert og skrumpemaskinen

Børnene leger først med skibet, rumstationen og gravkoen, som vi har bygget efter vejledning. Men efter et par dage bygger vi nye ting og Bakoba bliver integreret i børnenes leg på mange måder.

Albert laver det, han kalder en skrumpemaskine, som han kan skyde med og gøre alle os andre bittesmå. Det er jo egentlig ret smart, når man er den mindste i familien.

Min pige Agnes (6 år) og hendes ven Mikkel går i kamp mod hinanden med pil og bue, som de laver ud af Bakoba. Man kan nemlig nemt bukke de aflange “klodser”, og på den måde får de lavet en bue til dem hver.

Det er også super smart, at Bakoba kan sættes sammen med Lego, som vi har så meget af. Med Bakoba kan man hurtigt bygge en skyskraber som Lego-mændene kan flytte ind i.

Passer sammen som Tetris

Udover at sætte gang i fantasien, så er Bakoba også rigtig god motion for hjernen. Børnene lærer hvordan forskellige former passer sammen, og jeg kan ikke lade være med at tænke lidt på de legendariske spil Tetris, som jeg godt nok har spillet mange spil af.

Er dit barn vild med at bygge med Lego, så vil han/hun sikkert også være begejstret for Bakoba.

Jeg er i hvert fald ret sikker på, at mine børn vil blive ved med at lege med Bakoba, og jeg glæder mig til at se, hvad de ellers finder på. Jeg elsker bare, når de kommer og viser mig deres kreationer.

Læs mere om Bakoba her

 

Annonce